Felhívás!

Röviden

Ittasan, hajtási nélkül közúton

Augusztus 29-én 15.30 körül érkezett a riasztás az 112-es segélyhívó számon keresztül a baconi rendőrségre, miszerint a 122-es megyei úton, Nagybacon területén baleset történt. A helyszínen kiderült, hogy egy 71 éves férfi ATV-vel közlekedett, és összeütközött egy előtte haladó személygépkocsival, mivel nem tartotta be a követési távolságot. Az ATV vezetőjén alkoholszagot éreztek a rendőrök, ezért szondába fújatták, a műszer 0,70 mg/l alkoholt mért a kilélegzett levegőben, a férfitől vért is vettek az alkoholszint pontos megállapítása érdekében. A személyautó vezetőjét ugyancsak tesztelték alkoholszondával, ő nem fogyasztott szeszes italt. Az eset további pikantériája, hogy az idős száguldozónak semmiféle járműre nincs hajtási jogosítványa, a szóban forgó ATV pedig nincsen beírva forgalomba. Az ügyben bűnügyi iratcsomót állítottak össze, a férfinak hajtási jogosítvány nélküli vezetés, alkoholos állapotban való vezetés, forgalomba be nem jegyzett jármű vezetése miatt kell felelnie.
Sepsiszentgyörgyön hajnali 2 körül értek tetten egy 53 éves autóvezetőt a Gábor Áron és Vasile Goldiș utcák kereszteződésénél, aki a rutin igazoltatáskor alkoholszagot árasztott, szondába fújatták, és mint kiderült, a rendőrök nem tévedtek: 0,62-es értéket mutatott a készülék, a sofőrtől vért is vettek. Súlyosbítja az illető helyzetét, hogy nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal semmiféle járműre, ügyében eljárás indul. (fi)

Természetvédelmi tábor

Maradt még szabad hely néhány résztvevőnek a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület által szeptember 6–8. között, a kommandói ifjúsági táborban szervezett tanulmányi táborra. A Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület résztámogatásával tető alá hozott rendezvény idén is a Természet – az élet forrása! címet kapta. Olyan 10–16 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet, képesek elszakadni pár napra a telekommunikációs eszközök világától, ugyanakkor hajlandóak új kihívásokban részesülni, új dolgokat elsajátítva, főként a kreatív újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés terén. A változatos és játékos programok mellett elsődleges cél a környezettudatosságra nevelés, a természetvédelem, illetve a játékos tanulás előtérbe helyezése. Jelentkezni, érdeklődni Ráduly Attilánál a 0766.611.066-os telefonszámon, vagy az office@zoldnap.info e-mail-címen lehet. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.