Felhívás!

Hőseink ösvényén

Hőseink ösvényén Kovászna megye

Pénteken zárult a Lemhényi Ifjúsági Szervezet (LISZ) által szervezett Hőseink ösvényén című túra. Az ojtozi völgyzárat az úzvölgyivel összekötő vonalon végighaladva, felkeresték az összes bunkert, a futóárkokat és géppuskafészkeket, amelyet a második világháború alatt alakítottak ki felmenőink. A túra végállomása az úzvölgyi katonatemető volt, ahol elhelyezték koszorúikat a fiatalok.

Lukács Botondtól, a túra vezetőjétől, valamint a szervezet elnökétől megtudtuk, az ötlet idős emberek háborús történeteiből született, majd hónapokon át tartó szervezés és háttérmunka követte, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

– A túra hosszúsága 90 kilométer volt, ami alatt érintettük Ojtozt, Kishavast, elhaladtunk a Gyepártető alatt, majd Csengőponk, Nagy Sándor-csúcs, Nemere-hegység alatt megkerestük az ezeréves határ jelöléseit, ezt követően Cigányka patakán leereszkedtünk, végigmentünk az ezeréves határon, majd fel a Kútfőre, onnan Feltizi-Piripo és Altizi-Piripo erdőkbe, a Baska-gerincen végig, és az Úzvölgyében zártuk a túrát – ismertette a fontosabb pontokat a LISZ-elnök. Majd hozzátette, meg is jelölték a fontos háborús pontokat, hogy a jövőben könnyebb legyen a túra megtétele.

Az öt napig tartó, fárasztó út után, egy online térkép készítését tűzték ki célul a szervezők, valamint szeretnék, ha az Árpád-vonal mente zarándokútvonallá nőné ki magát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.