Felhívás!

Röviden

Baleset Szentgyörgy kijáratánál

Szombaton 19 óra körül riasztották a 112-es sürgősségi hívószámon a háromszéki rendőröket, miután a 12-es országúton – Sepsiszentgyörgy csíkszeredai kijáratánál – közúti baleset történt. A helyszínen kiderült, hogy két járgány ütközött, a balesetben pedig 2 személy könnyebben sérült. Az ütközés miatt a forgalmat egy sávra irányították át az egyenruhások, akik a hirtelen lehűlő, esős, ködös időben óvatosságra intik a sofőröket. 

Van munkahely

Közel 400 meghirdetett állás közül lehet választani a Kovászna Megyei Munkerő-foglalkoztatási Ügynökségnél, a kínálat ugyanaz, mint korábban: főként a csomagolóiparban, konfekciógyárakban vannak munkahelyek. Több Brassó megyei cég is keres munkatársat Háromszékről. Sepsiszentgyörgyi cégek kézi csomagolókat, konfekcióipari munkásokat, gépszerelőket várnak, de ugyanebben az iparágban szakképzetlen munkásoknak is vannak állások. Az építőiparban is akadnak helyek, több cégnél hiány a mérnök, a szakképzett személy, de olyanokat is felvesznek, akik helyben tanulnák ki a szakmát. A gépjárművezetőknek is kínálnak állásokat: kamionsofőröket keresnek hazai és nemzetközi szállításra, de taxisofőrökre is szükség van. Középfokú és felsőfokú végzettségűeknek recepciós, programozó, óvodai kisegítő és pedagógusi, könyvelői állások vannak, de ezekből jóval kevesebb, mint a munkásoknak meghirdetettek. Az egészségügyben is akadnak munkahelyek: asszisztenseket, ápolókat várnak. Jelentkezni, érdeklődni a munkaügyi hivatalban lehet. 

Online is lehet

Az Electrica Furnizare áramszolgáltató vállalat irodáiba online is lehet időpontot foglalni a jövőben – tájékoztatnak. A szolgáltató honlapján néhány lépéssel lehet időpontot kérni számlafizetéshez vagy más, az ügyfelet érintő problémák megoldásához. Az e-programare által néhány lépéssel kérhetünk online időpontot a sepsiszentgyörgyi Daczó utcai irodákba. A honlapon név és elérhetőség megadásával kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő időpontot, napot és órát, így elkerülhető a sorban állás, amikor fizetni vagy érdeklődni szeretnénk a szolgáltató helyszínén. A visszaigazoló e-mail-ben minden információt közölnek, amivel jelentkezhetünk majd a helyszínen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.