Felhívás!

Röviden

Baleset a kórház előtt

Tegnap reggel fél 8 körül értesítették a rendőröket a 112-es segélyhívó számon, hogy a kézdivásárhelyi Gyárak utcájában, a kórház előtti szakaszon áldozatokkal járó közúti baleset történt. A helyszínelő rendőrök megállapították, hogy egy 74 éves sofőr által vezetett személyautó ütközött egy 31 éves férfi által vezetett kamionnal. Az ütközés nyomán a személyautó sofőrje és az anyósülésen utazó, 71 éves nő könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították őket.
A kamion sofőrjét megszondáztatták, az eredmény negatív lett, így vért vettek tőle az alkoholszint megállapítása érdekében. A személyautó sofőrjét nem lehetett megszondáztatni, ezért tőle is vért vettek. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás. (fá)

Lesz próbaérettségi

Hétfőn a román nyelvi írásbeli vizsgával megkezdődik a 2020/2021-es tanév próbaérettségije. Következő nap, 23-án a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 24-én a szaknak megfelelő választott tantárgyból, 25-én anyanyelvből vizsgáznak a középiskolások a megszokott menetrend szerint: reggel 9 órától 3 óra áll a rendelkezésükre. A dolgozatot a járványügyi szabályok betartásával mindenki a saját iskolájában írja meg, attól függetlenül, hogy éppen milyen forgatókönyv szabályozza a helységben a tanintézmények működését. A vizsgaeredményeket a diákokkal egyéni beszélgetésekben, szülői értekezleteken és a tanári közösségben beszélik meg. A jegyek beírhatók a naplóba, ha a diák vagy szülője erre vonatkozó óhaját írásban is kifejezi. A megyében 44 osztályból 317 román szakos, 736 magyar, összesen 1053 tizenkettedikes diák, illetve 8 osztályból 51 román és 101 magyar, esti tagozaton és csökkentett iskolalátogatással tanuló tizenharmadikos vesz részt a megmérettetésen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.