Felhívás!

Jaj, úgy élvezem én a sulit!

Ottan annyi a szép és jó, annyi vicceset látok-hallok…, és még diploma is kapható. Nem kell hozzá rendszeres másolás, mint a bukaresti jogi egyetemen, csak megy a nebuló előre, zöld, piros, hupikék forgatókönyv szerint. Amióta brassói lettem, naponta látom az iskolai fegyelemben (hőmérsékletmérés, fertőtlenítés, tisztes távolban ülés, programálás szerinti budira járás) megfáradt srácokat és csajokat, amint összezsúfolódnak egy teraszon, vagy egy filagóriában, a helyszűkét megoldják hamar, az udvarias fiúk ölbe veszik a lányokat. Szájról szájra jár az energiaital és a vodka, a cigi, az szigorúan magántulajdon, csak ha füves, akkor osztják meg.

Egy ismerősöm mesélte, majdnem elájult, amikor rocker csemetéje szobájából Bach muzsikáját vélte hallani. Diszkréten benyitott, a gyerek a kanapén nyomogatta telóját. Pszt, zeneórám van, a vénleány feltesz egy vacakot, aztán óra végén megkérdezi, tetszett-e? Apropó zeneóra. Amikor még szép idő volt, a saját szemem gyönyörködhetett az elbűvölő zongoratanárnőben, aki a cukrászda teraszán a még cukibb kislánya szájacskájába adagolta a csokitorta-szeletet, és közben a telefonjában hallgatta tanítványának borzalmas kalimpálását valami lehangolt és lehangoló zongorán. Amikor a kislány felfalta a tortát, beleszólt az anyuka a műszerbe: a hetedik ütem egy kissé lassú. Még gyakorolj, holnap tízkor hívlak!

Félévi dolgozat most sem lesz. Logikus lépés, mit is írnának szegények? Dolgozat nélkül lezárnak mindenkit, a jegyek alapján, felkerekítéssel. Például a srác jegyei 7, 3, 3, 4. 7+3+3+4=17, 17:4=4,25, felkerekítve hatos, várunk, gyerekek, szeptemberben!

Lesz azonban a nyolcadikosoknak év végi felmérőjük. Például matekból egy kérdés: Ugye, hogy 8×4=32? Ikszeljétek ki a helyes választ:1. Igen. 2. Persze. 3. De még mennyire! 4. Jaj, tanár bácsik, csak nem pofázunk mi a tanár bácsikkal?

Ui. Bár nem suli, de a szolgalelkűségünk iskolapéldája is lehetne: a kormánykoalíciónk kiegyezett, hogy a PNL kapja a köztévét, az USR a közrádiót, az RMDSZ-é az ombudsman. Most kiderül, a PNL és az USR megkapják a jussukat, az ombudsman független személyiség lesz. Nekik a juss, nekünk a kuss.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.