Felhívás!

Nem lesz újabb kampány

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház alkalmazottainak mintegy negyven százalékát oltották be koronavírus elleni vakcinával, többen nem kérték az oltást különböző okok miatt – tájékoztatott a vezetőség.

A megyei kórházban év elején nyitottak meg egy oltóközpontot, ahol az intézmény munkatársai mellett a közegészségügyi alkalmazottakat, gyógyszerészeket, fogorvosokat, egyetemistákat és önkénteseket is beoltottak. A kórházban kétszer szerveztek oltáskampányt, a közel ezer alkalmazott közül 400 személy kérte a vakcinát – számolt be András-Nagy Róbert igazgató. A januári szakaszt követően márciusban is meghirdették az oltáskampányt, ekkor mintegy 160 egészségügyi alkalmazott jelentkezett, ők a hónap végén kapják meg az oltás második adagját.

Roșu Mátyás orvosigazgató elmondta, ezzel lezárul a kórházi oltóközpont működése, csak akkor lesz újabb kampány, ha tömegesen kérik, ugyanis 20–25 személy miatt nem érdemes fenntartani a létesítményt. Dr. Roșu kiemelte, amennyiben szükség lesz harmadik szakaszra is, be kellene vonni a családorvosokat, ugyanis a kórházban felállított oltóközpont a jelenlegi járványhelyzetben nem a legjobb megoldás. Mint mondta, április 15-től már a Johnson & Johnson és a Novavax oltások is elérhetőek lesznek, ezeket pedig sokkal könnyebb szállítani, nincs szükség hűtőberendezésekre, és egy adagban adják, így megkönnyíti a központok munkáját. Éppen ezért a családorvosok is beolthatnák majd a listán szereplő pácienseiket – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy viszonylag kevesen kérték a kórház alkalmazottai közül az oltást, az igazgató azt nyilatkozta: többen átestek már a koronavíruson, ezért egyelőre nem szükséges oltást kapniuk, de sajnos, olyanok is vannak, akik jobban hisznek a Facebook-híreknek, mint a tudománynak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.