Felhívás!

Röviden

Egy a sáncban, kettő koccant

Tegnap délután, 17 óra körül autóbaleset történt Kézdivásárhely Szentlélek felőli bejáratánál, a katolikus temető közelében. Nem hivatalos értesüléseink szerint a balesetet egy, elsőbbségmegadás nélkül a temető parkolójából kihajtó autó sofőrje okozta. Az eset következtében egy személygépkocsi a sáncban kötött ki, két másik pedig összeütközött. Úgy tudjuk, a balesetben nem történt komolyabb személyi sérülés. 

Nagyajtai karambol

Január másodikán 9 óra körül egy férfi személyautóval haladt a 131-es megyei út Miklósvár és Nagyajta közötti szakaszán, egy jobboldali irányú kanyarnál az autó átsodródott a szomszédos útsávra, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő másik személyautóval. Az ütközés következtében a szabályosan közlekedő jármű vezetője és egy hölgy utas könnyebb sérüléseket szenvedett. A mérések szerint egyik gépkocsivezető sem volt szeszes italok hatása alatt. A rendőrség gondatlanságból okozott testi sértés címén folytat vizsgálatokat. (bl) 

Keresik Berta nénit

Január 3-án a rendőrségnek jelentették, hogy a Gidófalván lakó Benedek Berta (képünkön) éjnek idején ismeretlen helyre távozott, hollétéről nem tudtak a bejelentés időszakában. A 80 éves asszony körülbelül 1,60 m magas, 55–60 kg testsúlyú, őszes hajú, sápadt arca ovális alakú. Az eltűnés bejelentői nem tudták megmondani, hogy a néni milyen ruhában távozhatott otthonról. A rendőrség kéri, aki tud valamit Benedek Berta eltűnéséről, hollétéről, jelentse a 112-es telefonszámon, vagy személyesen a legközelebbi rendőrségen. (bl) 

Ráfázhat a fára s a petárdára!

Az óév utolsó előtti napján az előpataki rendőrséget értesítették, hogy valaki csempész­árut – zárjegy nélküli cigarettát, szeszes italokat és petárdákat, tűzijátékokat – árusít. A bejelentés nyomán a rendőrök azonosították a 44 éves férfit, és másnap házkutatást tartottak a sepsiszentgyörgyi lakásán, ahol 530 petárdát és 739 cigarettát találtak (a rendőrségi közlemény nem pontosítja, hogy csomag vagy szál, valószínűleg utóbbi). A csempészáru keresése, ellenőrzése alatt a rendőrök jelentős mennyiségű faanyagra is felfigyeltek, alapos gyanú van arra, hogy a fát az előpataki önkormányzat legelőjéről vágták ki engedély nélkül. A rendőrség többrendbeli törvénysértés gyanújával folytat további kivizsgálásokat. (bl) 

Ittasan a tilosban

Január elsején 9 óra közül a kézdivásárhelyi rendőrség szolgálatos járőrei arra lettek figyelmesek, hogy a Dózsa György utcában egy személyautó elindul, majd olyan helyen áll meg, ahol tilos, ezt KRESZ-tábla is jelzi. Igazoltatták és szondáztatták az autóvezetőt, s mint kiderült, a 37 éves férfi leheletében 0,72 ezrelékes az alkoholkoncentráció. A törvények értelmében orvosi laboratóriumba kísérték, de ott a férfi megtagadta a vérvizsgát. A rendőrség bűnvádi vizsgálatot indított, az ügy végkimenetele attól is függ, a férfi milyen távolságon, milyen körülmények között vezette közúton az autót. (bl) 

Bevett a konty alá

Január 2-án este fél tíz körül a Kovászna városi rendőrség vidéki ügyosztályának járőrözői szolgálati autóval Barátoson haladtak át, amikor arról értesültek, hogy Pákéban közlekedési baleset történt. A helyszínelés során kiderült, egy 31 éves hölgy személyautóval haladt, az egyik kanyarban a jármű lesodródott az úttestről, és egy kerítésnek ütközött. A hölgy nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal, ráadásul a légalkohol-tesztje 1,35 ezrelékes eredményt mutatott, ami igen magas, nagyon veszélyes érték. A hölgyet vérvizsgálatra kísérték, szeszes italok hatása alatt, hajtási jogosítvány nélkül történő közúti autóvezetés okán indult bűnvádi eljárás ellene. Másnap hajnalban a közlekedési rendőrség Zabola területén is leleplezett egy 30 éves férfit, aki hajtási jogosítvány nélkül vezetett autót közúton, ő is büntetőjogi eljárásra számíthat. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.