Felhívás!

Mentőöv a várostól

Mentőöv a várostól Kovászna megye

Legutóbbi ülésükön 47 ezer lejes költségvetés-kiegészítést szavaztak meg a baróti tanácsosok a Transloc helyi szállítási – a polgármesteri hivatal kötelékében működő – vállalat javára, mely a járványhelyzet miatt veszteséggel zárta a tavalyi évet.

Benedek-Huszár János polgármester az ülésen kifejtette, a 2020-as év azért zárult veszteséggel a Transloc számára, mert március elejétől jóformán – a járvány miatt – pihenni voltak kénytelenek, visszamondták megrendeléseiket, bezártak az iskolák, diákokat sem szállíthattak, elmaradtak a kirándulások, így az azokból tervezett bevételtől is elesett a cég, mely egyébként a korábbi években mindig nyereséggel működött. „Ez a 47 ezer lej a vállalat évi költségvetésének mintegy 5%-át jelenti” – hangsúlyozta az elöljáró.

A tanácsosok közül egyedül az EMSZ frakcióját vezető Asztalos Attila Lajos fűzött megjegyzést a határozattervezethez, melyet végül egyöntetűen elfogadtak. Asztalos kifejtette, most megszavazzák a segítséget, ám arra kéri Benedek Csabát, a Transloc igazgatóját, hogy törekedjen talpra állítani a céget, hogy az elkövetkezőkben ne kelljen ismét a város támogatásához folyamodni

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. január 6., 11:10
  ÉRTÉKELÉS: 0

  De a diákoknak ösztöndíjat? Nekik 40 lej elég. Ha jól tanulnak. Hanem legyenek buszsofőrök és üljenek otthon, na akkor majd jut nekik is. Barőt, hova jutottál?

 • User
  Dátum: 2021. január 6., 11:21
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A helyi szállítás soha sehol szubvenció nélkül nem tudott megélni. Az, hogy egyes autóbuszokkal külön szállítást vállalnak, s azzal kiegészül a jövedelem és összben nem lesz veszteséges a cég, az dicséretre méltó! De külön a helyi szállítást a mindenkori tanács muszáj lesz támogassa!

 • User
  Dátum: 2021. január 6., 16:21
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Vissza lehet hallgatni a tanácsülést a Facebookon. Asztalos Attila azt mondja, hogy az EMSZ meg fogja szavazni a 47 ezer lejes kiegészítést. Mit szavaztak meg akkor, ha nem azt, hogy pénzt adnak? Fogalmazzanak érthetőbben!