Felhívás!

Röviden

Nőtt az elhalálozások száma

A legfrissebb adatok szerint 13 fertőzésgyanús és 62 új, koronavírussal fertőzött esetet tartanak nyilván a megyei sürgőségi kórházban. A Covid fertőző osztályon 47 pácienst kezelnek, általános állapotuk súlyos és nagyon súlyos, aszimptomatikus beteg nincs köztük. A Covid sebészeti osztályon 9 személy van ellátás alatt, ebből hármat a sebészeten, ötöt az ortopédián, és egy nőt a szülészet-nőgyógyászaton kezelnek. Intenzív terápiás ellátásra hat beteg szorul, négy kritikus állapotban van, másik kettő pedig intubálva. Az elmúlt héten 60 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid19-diagnózissal kezeltek. Ebben az időszakban 14 haláleset történt, az elhunytak életkora 49 és 99 év között volt, mindenki társbetegséggel is küzdött. Az elhunyt személyek közül 11 Kovászna, egy Brassó, kettő pedig Hargita megyei páciens volt. 

Motorkerékpáros balesetezett

Kedden délután motorost ütöttek el Kézdivásárhelyen. A 82 éves férfi a Függetlenség utcából tért rá a 11-es országútra motorjával, de a körforgalom elhagyása után nem jelezte az irányt, és a sávváltás után összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, melyet egy 61 éves férfi vezetett. A balesetben a figyelmetlen motorkerékpáros könnyebb sérüléseket szerzett. A rendőrség szerint egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt. Az ügyben nem szándékos testi sértés vádjával indult kivizsgálás. 

Véradókat várnak

Magam adom! – jelmondattal szervez véradást a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a Háromszéki Ifjúsági Tanács az ország több városában, köztük Sepsiszentgyörgyön is. Mint írták, a járvány ideje alatt felére csökkent a véradók száma az országban, de a vérre várók száma viszont nőtt, úgy gondolták, a fiatalok segítségével orvosolnák a gondot. A folyamat 10 perces, egy személy pedig három ember életét is megmentheti ezzel. A szervezett véradásra október 30-án, pénteken kerül sor 9 és 11 óra között Sepsiszentgyörgyön, a Kovászna Megyei Vérközpontban. Jelentkezni az alice@miert.ro e-mail-címen lehet, de bejelentkezés nélkül, helyben is lehet csatlakozni az akcióhoz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 29., 9:22
  ÉRTÉKELÉS: 4

  “… a Függetlenség utcából tért rá a 11-es országútra …” a Fuggetlenseg utcabol csak a Gabor Aron terre vagy a Bem Jozsef utcaba lehet menni, de a baleset nem ott volt. Nem inkabb Bem Jozsef utca? Vagy Gyarak utca?

 • User
  Dátum: 2020. október 29., 19:30
  ÉRTÉKELÉS: 4

  82 évesen krosz mocival kellene terepezzen a bácsi! A reflexek már nem a régiek! Ott voltam az autósorban, a motor a körforgalom szélén volt a vasút felőli szélén(Dn11) 1 fehér furgon szintén az ut jobb felén, 1 kamion meg keresztbe fordulva a körforgalom előtt!