Felhívás!

Röviden

Koccanás Kökösnél

Hétfőn 15 óra körül, a 11-es országút kökösi szakaszán egy 57 éves férfi áruszállító gépkocsit vezetett Kézdivásárhely irányából Brassó irányába. Nem tartotta be a biztonságos követési távolságot, és hátulról belerohant egy előtte haladó személyautóba, amelyet egy 32 éves férfi vezetett szabályosan. Az ütközés következtében az elöl haladó autó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A légalkohol-teszt egyik gépkocsivezetőnél sem mutatott ki alkoholt a leheletben. A rendőrség gondatlanságból okozott testi sérülés címén indított vizsgálatot. (bl) 

Kis biciklis balesete

Hétfőn délelőtt a kézdivásárhelyi kórház szolgálatosai jelentették a rendőrségnek, hogy egy 9 éves kisfiút ápoltak, aki közúti balesetben szenvedett horzsolásokat, zúzódásokat. A rendőrségi kivizsgálás jegyzőkönyve szerint egy 26 éves hölgy személyautót vezetett a 4-es községi úton, és Alsócsernáton központja felé haladva elsodorta a kerékpározó kisfiút. A balesetet követően a hölgy azonnal sürgősségre szállította a kisfiút az édesanyja kíséretében. Ezek után a hölgy a munkahelyére ment, anélkül, hogy a balesetről értesítette volna a rendőrséget, a mulasztás szabálysértésnek minősül. A rendőrségi közlemény rámutat, a hölgy nem volt szeszes italok hatása alatt, illetve a 9 éves gyermek szülői felügyelet nélkül kerékpározott a közforgalmi úton. (bl) 

Beiktatták Sergiu Mitroit

Tegnap, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt soha nem látott szűk körben, beiktatták hivatalába Sergiu Mitroit, Kovászna megye új alprefektusát. Az új kormánymegbízott-helyettes a Marcel Vela belügyminiszter által tíz perc alatt lezavart szertartás közepette, Todor Iulian-Constantin prefektus és a korábban kinevezett Cosmin Boricean alprefektus között állva letette az esküt. Köszöntőjében a prefektus „nagy nyereségnek” nevezte, hogy Sergiu Mitroi a prefektúra vezetőségéhez csatlakozik (Mitroi több mint egy évtizede a prefektúra jogi osztályán dolgozik – szm.), és meggyőződését fejezte ki, hogy tapasztalatával jobbá teszi az intézmény működését. Az új vezető „megtisztelőnek” nevezte alprefektusi kinevezését.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 5., 11:39
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nagyon hianyzott meg 1 alprefektus , so hivatal , egyenlok a semmivel .Jobb lenne azt a penzt amit ezeknek az akta tologatoknak adnak , oda adnak 1 arvahaznak vagy idos otthonnak !