Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Halálos baleset

Tegnap délután halálos közúti baleset történt a 12-es ország­úton, Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felöli kijáratánál. Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője elmondta, a baleset helyszínére – ahol két jármű ütközött – két roncskivágó járgány és két rohammentő sietett, ám az egyik roncsba szorult áldozat egy 33 éves nő már halott volt az életmentők érkezésekor. Továbbá egy személyt helyben láttak el – ez utólag megtagadta a kórházba szállítást, – és egy másik áldozatot a sepsiszentgyörgyi sürgősségre vittek. (tt) 

Kedvezőtlen ítélet

A Brassói Bíróság illetékes testülete alapfokon elutasította a terroristacselekmény elkövetésének szándékával vádolt és 5 év letöltendő fegyházbüntetéssel sújtott Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérelmét. Ennek benyújtására a büntetés-végrehajtást szabályozó törvények értelmében nyílt lehetőség. Az ítélet, amelyre az indoklása közzététele után majd visszatérünk, megfellebbezhető. (BZ) 

Csatorna lesz Kőröspatakon

A csoda kategóriájába sorolta Kisgyörgy Sándor polgármester, hogy megérkezett az első kamion összekötő cső a sepsikőröspataki csatornahálózathoz. Ehhez „mindössze” négy év papírozás és néhány ezer kilométer autózás volt szükséges, ugyanis az önkormányzat 2015-ben indította több mint egymillió euró értékű pályázatát. A munkálatokat – elvben – két év alatt kell befejezni. Az esetre Kőröspataki Körképünkben bővebben visszatérünk. (EA) 

Újabb provokáció

A parlament által elfogadott Trianon-törvény sérti a magyarságot – szögezte le közleményében Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, aki szerint ez a provokáció-sorozat a választások közeledtével folytatódni fog. Kijelentjük: semmilyen törvény nem kényszeríthet minket arra, hogy egy igazságtalan diktátum évfordulóját megünnepeljük. „Miközben az orvul szerzett préda felett mások örömünnepet ülnek, nekünk a világ értésére kell adnunk, hogy június 4. minden magyar számára gyásznap marad, és ha száz évvel ezelőtt ezen a napon egy országtól és egy nemzettől el is vettek mindent, amit lehetett, szülőföldünktől mégsem tudtak megfosztani minket, jövőnket továbbra is itt képzeljük el” – zárul a nyilatkozat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük