Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Minden házban megnyitottam egy templomot”

Al-Hakim kalifa, Egyiptom muszlim uralkodója (996–1021) elrendelte, hogy 9 évre zárjanak be minden templomot. Egyik nap végigment a keresztények egyik utcáján. Minden házból azt hallotta, hogy imádkoznak, és Istent dicsőítik. Azonnal megparancsolta: „Nyissátok ki a templomokat, és hagyjátok imádkozni a keresztényeket, ahogy akarnak. Be akartam zárni minden utcában egy templomot, de most látom, hogy ezzel minden házban megnyitottam egyet.”

Keresztény Testvérem, az elmúlt időszakban a te házad is templommá alakult? Érzed, hogy szükséged van Istenre? A családdal közösen vagy magányodban keresed a mindenható Atyával a kapcsolatot? Megtapasztaltad, hogy veled van Isten?

„Kérjetek és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.”(Mt 7,7) – az imádság meghallgatásától beszél Jézus a Hegyi beszédben.

Az evangélikus egyház perikóparendje szerint Rogate, az imádkozás vasárnapja következik. Az elmúlt időszakban talán mindannyian éreztük, hogy nagyobb szükségünk van az Istennel való beszélgetésre, mint eddig valaha. Otthonunk bezártságában olvassuk a napilapot, hallgatjuk a rádiót, követjük egyházaink világhálón közvetített istentiszteleti alkalmait. A nem minden vasárnap templomba járók testvéreinkben is megszülethetett a vágy, hogy Istennel találkozzanak.

Jó úton haladsz, ha a házad templommá, az imádság házává alakult. Jó úton haladsz, ha tartod a kapcsolatot hajlékodban Istennel, de mégis vágyódsz a templomi közösségre, és alig várod, hogy felcsendüljön az örömhír: „újra lehet templomba menni!”

Végh Nimród evangélikus lelkész

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük