Hirdetés
Hirdetés

Mindenki jól van

Az eddigieknél jobb hírekkel szolgált az e heti sajtóértekezletén a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége. Több beteget is kiutaltak, illetve vannak, akik az intenzívről kerültek át az osztályokra. Az elmúlt napokban szülés is történt.

A kórház legfrissebb adatai szerint, május 14-én 13 órakor 6 gyanús eset volt ellátás alatt, egyikük sem 18 év alatti személy, és közülük senkit nem ápolnak az intenzív osztályon. Igazoltan pozitív eset 46 van, ebből 37 személy a COVID-osztályon, 8-an ortopédiai és sebészeti patológiákkal kerültek át Brassóból. Öt páciens 0–9 év közötti, ketten pedig 10–18 év közöttiek.

A pozitív esetek közül egy személy kritikus állapotban, intubálva van az intenzív osztályon. Az elmúlt napokban egy haláleset történt, egy 77 éves nő hunyt el, más betegségei is voltak. A kórházból tíz személyt engedtek haza gyógyultan.

Hirdetés
Hirdetés

Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató a betegek állapotával kapcsolatban elmondta: egy van kritikus állapotban, de jó hír, hogy a héten sok személy hagyta el a kórházat, sőt ketten már nincsenek kritikus állapotban. A 45 személyből, akik az osztályon fekszenek, hatan aszimptomatikusak, a többiek is könnyen viselik a betegséget. Ketten voltak dialízisen, de tesztjük negatív lett, így hazamehettek, a dialízist a központban végzik a továbbiakban.

Az elmúlt héten egy szülés történt a kórházban, egy pozitívan tesztelt, 23 baróti éves kismama ikerkislányokat hozott a világra múlt szombaton. A kismama a protokoll szerint, mivel COVID-19 pozitív volt, császármetszéssel szült. Az újszülöttek koronavírus-tesztje negatív lett, az édesanyát is tesztelték azóta kétszer, és most már ő is negatív. Szintén protokollnak köszönhetően az édesanya az első napokban nem szoptathatta a babákat, így tápszert kaptak, de a két negatív teszt után már igen. Mindannyian jól vannak, remélhetőleg hétfőn egészségesen hagyhatják el a kórházat – mondta az orvos.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük