Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Majd jövőben

Majd jövőben Kovászna megye

Idén elmarad a Transylvanian Barbeque Festival – jelentették be a szervezők. Az eredeti tervek szerint az eseményt e hét végén kellett volna megszervezni az oltszemi kastélyban, ám erre a jelenlegi körülmények között nincs lehetőség.

A szervezők a koronavírus-járvány következtében életbe léptetett korlátozások miatt elmondták: a rendezvényt 2021. május 14–16-ára programálták újra, és ezt iktatták a Kansas City Barbeque Society (KCBS) jövő évi nemzetközi versenyprogramjába is.

Hirdetés
Hirdetés

A járvány megviselte az egész háromszéki turizmust, különösen a szálloda- és vendéglátóipart. Az év elején a szakemberek még egy sikeres turisztikai idénnyel számoltak, amelyhez nagymértékben hozzájárultak volna a helyi hatóságok által szervezett, nagy tömegeket megmozgató rendezvények is, kezdve a Szent György-napoktól, a BBQ fesztiválon át, a Székely Vágtáig.

– Arra számítottunk, hogy az idei lesz az elmúlt három évtized legeredményesebb esztendeje a turizmus szempontjából, hisz januárban és februárban 30%-kal több látogató érkezett a megyébe, mint egy évvel korábban. Ebben a járvány okozta válsághelyzetben azonban az idegenforgalom területén dolgozó cégeknek a túlélés lett a cél: márciusban és áprilisban gyakorlatilag nullára csökkent a foglalások száma – nyilatkozta Grüman Róbert, a megyei tanács turisztikai problémákkal (is) foglalkozó alelnöke, aki egyébként a Transylvanian BBQ Festival egyik kezdeményezője volt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük