Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Araszolva a normalitás felé

Araszolva a normalitás felé Kovászna megye

Sokakat érdeklő kérdést tolmácsolt Fazakas Péter EMNP-s tanácsos a megyei tanács tegnapi online ülésén résztvevő András-Nagy Róbert kórházmenedzsernek: mikor áll vissza a járvány előtti üzemmódba a megyei sürgősségi kórház, illetve mikortól fogad ismét betegeket a járóbeteg-rendelő?

Ahogy a társadalom is csak fokozatosan szokik vissza a járvány előtti életvitelhez, úgy a kórház is fokozatosan térhet vissza az azelőtti gyakorlathoz, az nem köthető egy konkrét dátumhoz, egy-két hónapba is beletelhet, és a COVID-19-es esetszámoktól is nagyban függ – prognosztizálta a kórházmenedzser.

A múlt hét péntekén elfogadott törvénymódosítás értelmében a szentgyörgyi intézmény a továbbiakban is megmarad a brassói kórház COVID-19 háttérkórházának, de ahhoz, hogy a más betegségekben szenvedőket is kezelhessék, valószínűleg kialakítanak majd egy koronavírusosokat fogadó, egy gyanús eseteket ellátó és a fertőzésmenteseknek kezelő részleget – vázolta a jelen pillanatban előre látható megoldást András-Nagy. Elmondása szerint az is céljuk, hogy június elejétől beinduljon a járóbeteg-rendelés a kormány által előírt biztonsági intézkedések betartásával.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.