Felhívás!

Bizonytalan a táborok sorsa

Bizonytalan a táborok sorsa Kovászna megye

Egyelőre nem tudni, hogy lehet-e, illetve amennyiben igen, akkor milyen körülmények között szervezhető tábor idén nyáron. A Kovászna megyei Művészeti és Népiskola által működtetett zabolai és kommandói táborokba nem mondták vissza a foglalásokat, várják a rendelkezéseket.

A táborozásra vonatkozó rendelkezések még nem jelentek meg, de a működtetők bizakodnak, hogy nem kell visszamondaniuk a foglalásokat, és idén nyáron is táborozhatnak a diákok. A Művészeti és Népiskola igazgatója, Gáj Nándor is kivár.

– Az általunk működtetett szállásegységek eddig sem voltak zárva, így most is vannak, akik a mi egységeinkben vannak. Egyelőre az az előírás, hogy mindenki külön szobában kell legyen, csak az egy családhoz tartozó személyek alhatnak egy helyen. Ugyanígy meg tudjuk oldani a táborokban való szállásolást is, bár akkor egyszerre nagyon kevés táborozót fogadhatunk – magyarázta az igazgató.

A legnagyobb gond az étkeztetéssel lehet, hiszen a táborok vendéglátó egységei zárva maradnak egyelőre, így nem tudnák a táborozókat étkeztetni. Mindenképpen azt szeretnék, ha működhetnének a táborhelyek. Az igazgató hozzátette: egyelőre még nem mondtak vissza táborfoglalást a nyárra, és nem is szeretnének, várják az ez irányú rendelkezéseket. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.