Felhívás!

Csörögevágás

Csehov szerint az emberek csak azon nevetnek, ami nevetséges, vagy azon, amit nem értenek. Hemingway azt állítja, hogy a hazugság megöli a szerelmet, de csak az őszinteség öli meg igazán.

Jean Marais híres francia színész azt mondja: létezik szellemi asztma is, akkor kapja meg az ember, ha loholva követ minden szellemi irányzatot és divatot; főképp most, amikor annyi információ zúdul a fejünkre. Nem lenne jó, ha mindannyian egyformán gondolkodnánk, hiszen épp a véleménykülönbségek teszik lehetővé az előrelépést (Mark Twain).

Az orvostudomány titka az, fogalmazott Voltaire francia író, hogy a beteg figyelmét elterelik, amíg a természet maga segít magán. A forró mában az aktualitáson van a hangsúly, minden elismerés a kórházakban dolgozóknak. Egy regénycímmel szeretnék tisztelegni a „fehér hősök” előtt: Doktor Zsivágó – Borisz Paszternak orosz költő, író nagysikerű regénye.

Nem fáklyásmenet a mostani létünk. A pandémia beviharzott az életünkbe, és mindenkiből más-más reakciót vált ki. Pluszfeszültségek keletkeznek, az iskola otthonokba költözött, a szülő tanítóvá, tanárrá változott, aki gyerekével együtt próbálja megérteni az ismeretanyagot, ez nagyon komplex és időigényes munka a pedagógusok részéről. Köszönjük!

Sok a munkanélküli és emberfeletti munkát végeznek azok, akik dolgoznak, dolgozhatnak.

Még Trumpnak is megváltozott a hangja, nem olyan karakteres. Önuralom, önfegyelem, empátia szükségeltetik. Talán egy 20 évvel ezelőtti interjúban mondtam azt, hogy ha 500 napig is esik, az 501-en kisüt a nap. Most is ehhez tartom magam. Legyünk bizakodóak, és ne adjuk fel, mert annyiszor halunk meg egy kicsit, ahányszor feladjuk (Pablo Neruda).

Simó Erzsi tanárnő, Kézdivásárhely

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.