Felhívás!

Io napot chivanoc, mosott-e kezet?

Május 15-től kötelező az alapos és rendszeres kézmosás – jelentette ki „kedvenc” Iohannisunk kedden a többi – ennél kicsit azért értelmesebb – intézkedéssel együtt, amelyet a szükségállapot végével vezetnek be kicsiny országunkban. Amikor ezt olvastam, azt hittem, káprázik a szemem, vagy legalábbis biztosan elírtak valamit. Megfáradt agyamnak elég is volt ennyi, hogy egésznap vicces helyzeteket képzeljek magam elé arról, ahogyan szagolgatják az emberek kezét, mikroszkóp alá teszik, mintát vesznek…

Mégis hogyan fogják ellenőrizni, hogy az emberek ezt a szabályt mennyire tartják be? „Csókolom, ezer lej lesz a büntetés, mert rég mosott már kezet, s akkor is kevés szappannal.” Hiszen, ha a kijárási tilalom miatt nem állítgathatnak a rendőrök, valamiért mégiscsak muszáj lesz.

Én már azt is soknak éreztem, amikor a pandémia elején mindenhol olyan videókkal találkoztam, amelyben bemutatták, hogy ezentúl hogyan kell megmosni a mancsunkat. Kipróbáltam a tanácsokat, mostam a kezem húsz másodpercig, mostam három percig, mostam száraz és folyékony szappannal, fertőtlenítettem, krémeztem, aztán megint mostam. Aztán egy hét után porzott a kezem a kiszáradástól, fájt és vérzett, akkor meg úgy döntöttem, elég lesz a hülyeségből.

Egyébként is, számomra már akkor „divatos” volt a kézhigiénia, amikor még nem volt sem kötelező, sem javallott, nem csináltak róla videót, és nem hangoztatták mindenhol. Kézfertőtlenítő is mindig volt nálam, még abban az időben vásároltam, amikor megfizethető volt, és nem luxuscikk.

Most pedig szabályhoz kötik, kötelezővé teszik, hogy mossanak az emberek kezet. Már akkor is hülyének éreztem magam, amikor kicsiként édesanyám emlékeztetett eme fontos lépésre, na de most már tényleg bolondnak vagyunk nézve. Aki eddig sem figyelt erre, valószínűleg, ha kötelező, akkor sem fog.

Azt hiszem, elég sokat elmond vezetőinkről az, hogy hosszú tanácskozások után egy ilyen szabállyal lépnek az emberek elé, miután össze-vissza beszéltek már minden enyhítésről és szigorításról. Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal, de legalább meg van mosva!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 15., 12:43
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nekunk a kez mosas nem ujdonsag , mar gyermekkorban megtanitottak , hogy mikor es hogy kell kezet mosni . A tisztasag fel egeszseg , nem csak a kezet , hanem labat es egyeb testreszeinket is meg kell mosni rendszeresen , foleg a hajlatokat , hogy ne legyunk budossek .!!!

 • User
  Dátum: 2020. május 16., 9:42
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nem kell csodálkozni,hogy ezeknek a politikusoknak egyformán forog az agytengelye…maguktól csinálják-e ,vagy a jól megfizetett tanácsadóik ötletelnek ez még rejtély számomra…Egy hónapja kb.az EUnagyasszonya filmecskénitatta be ,hogyan kell kezet mosni miközben az Örömódát dúdolta…közben már Olaszországban ezrek haltak meg.Engem már az óvodában megtanítottak erre.Tényleg ennyire hülyék az emberek ?vagy csak ezek csinálnak azt belőlűk?Sokan egy ciffra káromkodással reagálnak.

 • User
  Dátum: 2020. május 16., 9:53
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A világon két dolog végtelen:a világegyetem és az emberi hülyeség.Bár az elsőben nem vagyok biztos.Albert Einstein. Miért kell ezt naponta bizonyítani a politikusoknak nem értem.De az is meglehet ,hogy ők akarják bizonyítani ,hogy az egyszerű nép az…és néha sikerül nekik a hülyeséget hülyeséggel táplálni.Szomorú.

 • User
  Dátum: 2020. május 16., 21:10
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Honnan a mondás: -Mosom kezeimet!? Ha te is megmostad velem tarthatsz. Ha nem mostad meg hülyeségből, akkor maradhatsz. Ne zavard a köreimet, mert nem léptetlek elő, katona.