Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Eltűnt, keresik

A 78 éves, kézdialmási Székely Lajos május 9-én önként távozott otthonából, és mindeddig nem tért vissza, nincs semmi nyom, amely arra utalna, hol lehet. Az eltűnését testvére jelentette május 12-én. Elmondása szerint eddig még nem fordult elő, hogy bejelentés nélkül elhagyta volna otthonát, illetve semmilyen betegségben sem szenved. Az idős férfi 165 cm magas, 60 kg, testalkata sportos, fehérbőrű, és őszes, rövid haja van, szeme színe barna. Aki látta, vagy bármilyen információval rendelkezik, az hívja a 112-es sürgősségi telefonszámot. 

Ravatalozót adnak át

Nagyajtán pénteken, május 15-én 10 órától kerül sor a nemrég befejezett ravatalozó átadására – közölte Bihari Edömér polgármester. A ravatalozót a nagyajtai önkormányzat a saját pénzalapjaiból építtette, a kivitelező a felsőrákosi Zöld-Út Kft. volt. A közelben fekvő A kategóriás műemlék vártemplom miatt feltétel volt, hogy az épület külső kivitelezése legyen környezetbe illő. A ravatalozóban egy hűtőkamra, valamint egy illemhelyiség is helyet kapott, az épületet egy, korábban magánszemélytől megvásárolt területre építették a falu főútja mellett, közel a temetőhöz és a templomhoz. 

Szent Annát a medvék is védik

A Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat felhívja a természetbarátok figyelmét arra, hogy biztonsági okokból meghatározatlan időre lezárja a kék kereszttel jelölt turistaútvonalat a Csíki Határ fogadó és a Szent Anna-tó között, illetve a kék sávval jelzett útvonalat a sepsibükszádi vasútállomás és a tó között. Az említett jelzett ösvények közelébe egy bocsos anyamedve fészkelte be magát. A hegyimentőknek nincs hatáskörükben a medve ellen eljárni, így akár három évig is fennállhat ez az állapot, míg a bocsok önállósulnak. A környéken egyébként is sok a medve, egyedül nem ajánlatos járni az erdőben, többeknek is csak nagyon elővigyázatosan – szól az ajánlás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük