Felhívás!

„Érezzük a hiányukat!”

„Érezzük a hiányukat!” Kovászna megye

Számos helyzet vár megoldására Sepsiszentgyörgyön, amely a helyi rendőrség nélkül nem lehetséges, ezért várják, hogy az egyenruhások mihamarább visszakerüljenek a hivatal alárendeltségébe – derült ki a városgondnokkal folytatott legutóbbi beszélgetésünk során.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok érdeklődésünkre kifejtette, az elmúlt évek során többen megkérdőjelezték a helyi rendőrség szerepének fontosságát, a felszámolása mellett is sokan kardoskodtak, és íme, most érződik a hiányuk.

– Az elhagyott autók, roncsok felszámolása prioritás, ezek összegyűjtéséhez és elszállításához is szükségünk van a rendőreinkre, de említhetnék olyan építkezéseket is, amelyeket nem engedélyeztünk, és mégis zajlanak a megyeszékhelyen: ezeket is szemügyre kéne venni. Leghamarabb jövő héten vezetehetjük (erről most zajlik az egyeztetés – szerk. megj.) vissza a fizetéses parkolást, itt is fontos szerepet töltenek be a helyi rendőrök. Természetesen a lakosságot időben figyelmeztetjük majd a visszaállásról! És akkor még nem is beszéltem a Hetéről beszivárgó koldusok, az Őrkő határában szabadon eresztett lovak problémájáról. Illetve Kilyén hatá­rá­ban újra gondot okoz a juhnyáj, amelynek tulajdonosával már közel tíz éve szélmalomharcot vívunk: gyűlnek a kiszabott bírságok, hiszen az éjszaka leple alatt betévednek a termőföldekre, ott tesznek kárt a juhok – magyarázta Czimbalmos.

A városgondnok hangsúlyozta, a városi rendőrséggel is jó az együttműködésük, de ott nagyobb a bürokrácia, így a jelzésekre érkező gyors megoldásokra nincs lehetőség.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 14., 6:41
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Hát Kézdin nem igazán mert eddig sem csináltak semmit a fotózáson kívül. De mit várunk míg ilyen a város vezetés na meg a direkt főnökük lásd a tavalyi évi beszámolót két mondatot nem tudót mondani.

 • User
  Dátum: 2020. május 16., 7:22
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Itt az előbbi hozzászólónak igazat adok de egy dolog ami engem is idegesít mind adófizető polgár. A beosztottak csak parancsot teljesitnek ők nem hibásak de az úgynevezett főnökük munkaidőben az otthoni bevásárlást intezi a kék loganal,na meg csütörtökönként míg működöt a mics sütés lakmározót nyugodtan.