Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tárgyalták Beke ügyét

Május 11-én, hétfőn tűzte napirendre és tárgyalta a brassói bíróság illetékes testülete Beke István Attila, terrorista cselekmény elkövetésének a szándékával vádolt és 2018. július 4-én 5 év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott kézdivásárhelyi fiatalember feltételes szabadlábra helyezési kérelmét. Ítélethirdetés május 14-én, csütörtökön várható. Az ügy másik vádlottját és elítéltjét, Szőcs Zoltánt 2015. december 30-án, vagyis 28 nappal Beke István letartóztatása után helyezték vizsgálati fogságba, ezért ő ennyivel később jogosult a feltételes szabadlábra helyezésének kérvényezésére. A fejleményekre visszatérünk. 

Mit kell tenni elbocsátás esetén?

A Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség közleményben tájékoztat a munkanélküli-segély igényléséről. Az iratcsomónak tartalmaznia kell egy kérést a munkanélküli-segély folyósítására; a személyazonossági igazolvány másolatát; az iskolai végzettséget és szakképesítést igazoló iratok másolatát; írásbeli nyilatkozatot arról, hogy az illető személy esetében nem tiltja orvosi ellenjavallat a munkavégzést (teljes mértékben vagy csak bizonyos szakmákra korlátozva); a teljes munkakönyv másolatát; régiségigazolást 2011. január 1-jétől és más iratokat, amelyekkel a munkanélküli személy 2019. december 31-ig terjedő munkaviszonyát igazolja, esetenként a 2002. március 1. előtti régiséget igazoló iratokat; igazolást az utolsó 12 hónap járulékfizetéséről; a munkaviszonyt megszüntető határozatot. A kérvényező személynek az összes iratot a saját aláírásával kell hitelesítenie. Az összeállított dokumentációt elektronikusan kell eljuttatni pdf. formátumban a következő címek egyikére: ajofm@cv.anofm.ro vagy covasna@anofm.gov.ro. 

Ittasan balesetezett

Hétfőn hajnalban Kovásznán, a Mihai Eminescu utcában balesetezett egy 18 éves fiatalember. A rendőrség szerint az ittas sofőr (0,72 mg/l alkohol volt a lélegzetében) elvesztette uralmát a jármű fölött, és nekicsúszott egy állomásozó autónak, majd a becsapódás erejétől egy ingatlan kertjében és két másik autóban is kárt okozott, ráadásul hajtási jogosítvánnyal sem rendelkezett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük