Felhívás!

Röviden

Angyalfia Dan Tanasătól

Advent utolsó hetében érkezett a felszólítás a Kovászna Megyei Törvényszéktől, hogy Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke tájékoztassa arról, hogy végrehajtotta-e a 2018. szeptember 20-án hozott határozatot. Mint ismeretes, Dan Tanasă azért jelentette fel kétszer is a megyei önkormányzatot, mert az épület homlokzatán és a bejárati ajtón egymás mellett volt a román és a magyar felirat.

A Kovászna Megyei Törvényszék 2018. szeptember 20-ai határozatában arra kötelezte Tamás Sándor elnököt, hogy távolítsa el a feliratokat, majd 2019. június 25-én, helyet adva Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) keresetének, pénzbírságot helyezett kilátásba, amennyiben a határozatot nem hajtották végre. Ennek megfelelően a határozat végrehajtásának elmulasztása esetében minden nap késedelemért a minimálbér 20 százalékát kell kifizetnie a tanácselnöknek.


„Köszönjük az ügyeletes feljelentő karácsonyi ajándékát. Ez a per is arról szól, hogy a román és a magyar felirat ne legyen egyenrangú. Így kezeli a román állam száz éve az egész magyar közösséget, minden területen igyekeznek azt üzenni, másodrangú polgárai vagyunk ennek az országnak. Értjük az üzenetet, bár nem tudjuk elfogadni. Nem tudok mást mondani: boldog karácsonyt!” – fogalmazott Tamás Sándor.

Kovászna Megye Tanácsa hivatalos felirata egyébként a bejárathoz viszonyítva, a fal jobb oldalán található, a hatályos előírásoknak megfelelő méretben és sorrendben. Az ADEC által fájlalt feliratok az épület homlokzatán és a bejárati ajtón voltak, mindkét esetben az épület arányainak megfelelően helyezték el egymás mellett.

(KMT-sajtóiroda) 

Sörpatak az úton

Hétfő reggel az úttestre borította szállítmánya egy részét egy sört szállító kamion a 12-es országúton, Tusnádfürdő és Sepsibükszád között. A rendőrség tájékoztatása szerint a teherautó sofőrje az egyik élesebb kanyarban a túlzott sebesség miatt pár pillanatra elveszítette uralmát a jármű felett, a teherautó megbillent, és a szállítmány jelentős része, körülbelül 70 láda sör az úttesten landolt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 28., 20:30
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Na,ez nem jott ossze!A kezdivasarhelyieknek azt igertek hogy az ev vegeig uzembe helyezik a torjai ut es a Molnar Jozsias utcakban -utkeresztezodesekben-az inteligensjelzolampakat.Mivel hogy mar csak egy munkanap van az idenbol ,csalodottan vesszuk tudomasul hogy ismet attvertek,hazudtak.Hat ha csak ennyit tudnak….ennyit csinalnak.

 • User
  Dátum: 2019. december 29., 16:28
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Azert en megkerdem Kezdivasarhely polgarmesteretol es a rendorsegtol is, hogy a “sorcovazo” es zajt csapo roman testvereknek, honnan van ennyi medvebor a tancosaikon, hiszen Romaniaba medvevadaszati tilalom van ervenyben 2015 ota. Nem egyebert de ha magyarok oltoznenek medveborbe ,toluk mar biztosan elkobozta volna a “figyelmes” roman rendorseg a boroket !