Felhívás!

Jót és jól, ez a titka

Jót és jól, ez a titka Reklám

Színvonalas és egyedi vendéglő nyílt Sepsiszentgyörgyön, a Gödri Ferenc utcában. Olyanoknak ajánlott, akik szeretnek kísérletezni, nem félnek az újtól, akiknek nem a mennyiség az elsődleges. A Mădălina Santa alkotószenvedélyéből született Szikra vendéglőben a tányérra tett, szépérzékkel elrendezett, szépen megkomponált falatkák arról beszélnek, hogy a vendég megérdemli az odaadó figyelmet, a tiszteletet, amellyel tiszta alapanyagokból, kíméletesen és ötletesen tesznek elé testét-lelkét tápláló ételt.

Mădălina Santa, a vendéglő tulajdonosa, az új koncepció ötletgazdája elismert séf, számos helyi gasztroverseny zsűrijében is találkozhattunk már vele. Korábban számos bukaresti, brassói vendéglő indításánál közreműködött, idén úgy gondolta, hogy eljött az ideje a saját étterem megnyitásának. Bár rendelésre és kérésre képes minden szofisztikált igény kielégítésére és a legigényesebb, fejenként 500–1000 eurós ételsorokat is összeállítani, a Szikrában a háromszéki közönségnek a helyi termelőktől származó, tiszta alapanyagokból előállított, hagyományos ételeket kínálja, amelyeket modern technológiával, egészségesebben elkészítve tálalnak fel. A román és magyar hagyományos ízeket gondolja tovább, kerül mindent, ami művi, amit futószalagon gyártanak félkészre, a kemikáliák helyett a zöldfűszereket részesíti előnyben.

Mădălina Santával a nyitás utáni napokban beszélgettünk, és a pincérek az alatt a pár perc vitték ki az első két olyan tányért, amelyet a tulajdonos tekintete nem pásztázott át nagyon figyelmesen. Ami azt illeti, tulajdonképpen a multitasking mesterét láttam magam előtt, hiszen a teremre, a vendégekre, a személyzetre és természetesen a menüre is figyelt. Mint elárulta, korábban éppúgy gyakorolta az egyszerre több dolog kézben tartását, hiszen az ötleten túl a terem átalakítására, a menü összeállítására, a könyvelésre és a személyzet alkalmazására, betanítására is egy személyben vállalkozott.

A múlt héten megnyílt vendéglő nagy népszerűségnek örvend, már első héten sok volt a csoportos foglalás, és szilveszterre már azelőtt bejelentkeztek csoportok, hogy a tulajdonos felhívással fordult volna a közönséghez. A teltházig, ami 90 főt jelent, már alig van pár hely. Bár még nincs túl sok tétel az étlapon, hiszen a személyzet most is tanulja az új technológiákat, ételsorokat, napról napra bővül a kínálat. Nemcsak húsos ételek, hanem vegetariánusok és vegánok fogadására is fel vannak készülve, és bizton állíthatjuk, aki megunta a rántott sajtot és gombát, jól választ, ha a Szikrát választja. A menüben megvan a hagyományos székelykáposzta is, de a harcsakrémleves, gombával töltött póréhagyma, a disznóagyból készült pástétom savanyított birsalmával, vagy a puliszka libahússal és hagymalekvárral, a libafasírt sütőtökpürével is választható opció.

A belső tér kialakítása is Mădălina Santa elképzelése: a kék bárpult köré épült minden, a téglafal és a polcrendszer már maga kérte a többi elemet – mondta a tulajdonos

– Nagyon sokakat elrettent már a fast food, de engem is elrettentene, ha az összetevők felét nem ismerném. Én tiszta, őszinte ételeket kínálok, szeretnék valamit – valami jót – visszaadni a szentgyörgyi közösségnek, amelyből származom – mondta Mădălina Santa.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások