Felhívás!

Röviden

Maffiaállam vagyunk

„Románia tulajdonképpen alvilági csoportok szövetségi állama, mert ezekre jellemző az, hogy minden államon belül más-más szabályokat lehet elfogadni” – reagált Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester arra a végleges bírósági döntésre, mely szerint Cosmin Răzvan Bîrsan nem sértett törvényt azzal, hogy a 2018-ban a közösségi hálón közzétett fotóján Antal Árpád képét montírozta egy sírkőre, halála dátumaként pedig július 29-ét írta fel. „Ezek az alvilági csoportok politikai, titkosszolgálati erőszakszervezetei működtetik ezt az országot, s azért durvulhatnak el ennyire a dolgok, mert nincsenek semmiféle következményei annak, ha egy polgármestert halállal fenyegetnek” – fogalmazott Antal. 

Traktorral ütközött

Pénteken hajnalban Sepsiszentgyörgy közelében, a 13E országúton történt közúti baleset. A rendőrség tájékoztatója szerint az Előpatak felől érkező, 67 éves sofőr nem csökkentette kellőképpen a sebességet, és egy kanyarban elvesztette az autója irányítását. Az irányt vesztett autó beleszaladt a szemközti sávban érkező traktorba. A balesetben a vétkes sofőr és egyik utasa sérült, állapotuk nem súlyos. A rendőrség szerint egyik jármű sofőrje sem fogyasztott alkoholt. 

Üldözés a Nap utcában

Kézdivásárhelyen járőröző rendőrök szombaton reggel egy, a vasúti átkelőnél szabálytalanul áthajtó autóra figyeltek fel a Nap utcában. Az igazoltatásból autós üldözés lett, ugyanis a sofőr nem volt hajlandó megállni a rendőrségi autó hang- és fényjelzésére. Az üldözés az utca végéig tartott, ahol a férfi elhagyta a járművet, és megpróbált elszaladni. Furcsa módon a rendőrségi tájékoztató nem közli sem a tettes életkorát, sem pedig a kezdőbetűjét, mindössze arról számol be, hogy az illető nem rendelkezett hajtási engedéllyel, ezért bűnügyi dossziét állítottak össze a nevére. 

Verekedős apa

Szombaton délután a sepsiszentgyörgyi rendőrséghez fordult segítségért egy 25 éves nő, állítása szerint az otthonukban őt és édesanyját az apja fizikailag bántalmazta. A rendőrség az ügy kivizsgálása után távoltartási végzést állított ki, mely alapján az erőszakos férfit kilakoltatták, és arra kötelezik, hogy nem mehet 200 méternél közelebb az áldozatokhoz. Az ügyben további kivizsgálás indult.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.