Felhívás!

A skót sógoroknál

Nem akarok semmi szín alatt hasonlítani egy s más történészhez utólagos világtörténelmi rögtönzésekkel. Ami megvolt és megvan, azt politikai parancsra, illetve megélhetési megfontolásból sem akarom leplezni. Most fedeztem fel az orvosként és akadémiai doktorként is jeles történész Somos Zsuzsannát. Sietek fölhívni mások figyelmét is arra többek között, hányféle közvetlen kapcsolat volt például a hunok és a skótok, angolok és francia uralkodóházak között.

Román történészek száműzhetnek hazámból mindezért, ha már az emberiség előtörténetéig visszaterjesztették népük történetét. Akkor viszont én egyenest a mai Svájcba menekülnék, a Hun-völgy nevű kies vidékre, ott is számon tartott magyar települések egyikére. Egyelőre Somos Zsuzsannát követem, amennyire lehet, könyveit viszont ide nem is várom, noha nagy sikerük lenne. Erről jut eszembe dr. Kazár Lajos ausztráliai történész megállapítása arról, honnan, hány magyar vagy román könyvtárból lopták és lopják ki a magyar történelemre vonatkozó könyveket, írásokat. Nem újdonság…

Meglepett viszont, milyen és milyen sok magyar rokonság van a magyar és a nyugati uralkodói családok között. Skóciai Szent Margit is jelen, aztán II. Ethelred brit király neve is visszautal a hunokra, Etelközre, Etelkára; a másik név Etheling brit királyé szintén Szent István idejéből. Skócia sok-sok évszázada jelentette ki népakaratból: a skót nép független a brittől, mert a szkíta nép leszármazottja.

Te jó ég, szkiták, hunok, székelyek, avarok, magyarok! Mindez nem lep meg, hiszen bizonyított képletek vannak. Mintegy örvendezek, hogy az angol királyság alól kimenni akaró skótok is ennyire tartják a sógorságot velünk, magyarokkal. Azt is írja dr. Somos Zsuzsanna, hogy egész életében mindig a magyart és a keresztényt kereste, ezért ismert meg annyi földet és bizonyított, látható történelmi emléket.

Arkhimédész ókori görög tudós szólt rá imígyen a dühös római katonára, aki a homokba rajzolt képleteit taposta: ne zavard a köreimet. A román nép történelme a mai naptól már a Krisztus előtti 7. századig s még onnét is odébb tart a sok megélhetési politiko-historiológus szerint. Nem zavarom köreiket. Pesten, Pécsett benézek a könyvüzletekbe Somos Zsuzsa Hunok a brit trónon című és más könyveiért. És persze Edinburgh-be is, a skót sógorokhoz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.