Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Gázolt, ezért megkéselték

A sepsiszentgyörgyi Váradi József utcában augusztus 20-án egy 23 éves fiatalember egy autóval beüttette az egyik magánház kapuját, és elgázolta az udvaron lévő 58 éves férfit. Az áldozat fia válaszként karon szúrta a sofőrt, aki ijedtében elkezdett tolatni, és elgázolta a késsel rátámadó személyt is, majd elmenekült, egy közeli utcában hagyva a járművet. A két sérültet a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol orvosi kezelésben részesültek, egyiküket további ápolásra beutalták a kórházba. A rendőrség azonosította a 23 éves autós gázolót, akiről kiderült, hogy nincs hajtási engedélye, és ittas állapotban volt. A sepsiszentgyörgyi bíróság elrendelte a tettes 30 napos háziőrizetbe helyezését. 

Szotyori falunap

Szombaton a közigazgatásilag Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Szotyorban tartanak falunapot. A rendezvény 9 órakor kezdődik a focipályán íjásztalálkozóval, délben Szotyor–Alsónána öregfiú-futballmérkőzésre hívják az érdeklődőket. 14 órakor a település főterén Miklós András falufelelős nyitja meg az ünnepet, amit a Roby Köszi Köszi Band koncertje követ, 15:30-tól néptáncosok – szotyori óvodások, Battyus néptánccsoport, bölöni Kékvirág, Kékvirágocskák – lépnek színpadra. 18 órától a Búzavirág kórus, 19:30-tól Hit Factory-koncert, 21:45-tól Szőcs Renáta-koncert szerepel a programban, majd tűzijátékkal zárul a falunap. 

Zarándoknap az édesapákért

A Mária Út Egyesület augusztus 24-én, szombaton zarándoklatot szervez, amelyet az édesapákért ajánlanak fel. Az erdélyi szakasz koordinátora Péterfi Attila (tel.: 0744 639 138). Kovászna megyében a következő szakaszokon lesz zarándoklat: Sepsiszentgyörgy–Maksa–Sepsiszentgyörgy útvonalon szakaszfelelős: Vajna Csilla (0745.155.671); segítők: Józsa Zsuzsanna (0728.012.250) és Benedek József Mihály (0745.018.782,. Indulás 7 órakor az állomásról, 18 órától hálaadó szentmise a Szent József-templomban. A Csernáton–Futásfalva útvonalon szakaszfelelős Bíró Erzsébet (0767.643 244); segítők: Fűzi István (0752.308.061). Indulás 9 órakor, 12 órától hálaadó szentmise a futásfalvi római katolikus templomban. Aki szeretne zarándokolni, kérik, jelentkezzen be a szakaszfelelősöknél. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük