Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Halálos baleset
Vasárnap este Ozsdola és Kézdimartonos között, a 3-as községi úton történt halálos közúti baleset – tájékoztatott Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője. A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy egy 31 éves sofőr az útviszonyokhoz nem igazított, túlzott sebesség miatt elvesztette uralmát a járgány fölött, és egy hídfőnek csapódott. Az ütközés következtében egy 36 éves nő életét vesztette, egy másik, 30 éves utas súlyosan sérült, a sofőr pedig megúszta könnyű sérülésekkel. A tragédia kapcsán a rendőrök a biztonsági öv viselésének fontosságára figyelmeztetnek (a hátsó ülésen is kötelező ennek a használata!): a sofőr volt ugyanis az egyedüli, aki biztonsági övet viselt, így úszhatta meg csupán könnyű sérülésekkel az ütközést. 

Autóval a sziklakertbe
Vasárnap este a kézdivásárhelyi, Gatyaszár néven ismert körforgalom sziklakertjében landolt egy sofőr, letarolva bokrot, fát, védőkorlátot egyaránt. Tolvaj-Marin Nicoleta, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy szerencsére nem járt sérüléssel a „kaland”, csupán anyagi károk keletkeztek a valószínűleg túlzott sebesség miatt történő baleset következtében. A vétkes sofőrt megbírságolják. 

Ismét rengett a föld
Szombat hajnalban a Richter-skála szerinti 3,1-es erősségű földrengést mértek, míg hétfőn reggel, 5 óra 21 perckor 3,3-as erősségű földrengést mértek Buzău megyében – jelentette honlapján az országos földfizikai intézet (INFP). A földrengés 143 kilométeres mélységben következett be, az epicentrumához legközelebb eső települések Nehoiu (17 km), Kovászna (35 km), Bodzaforduló (39 km), Kézdivásárhely (50 km). Novemberben eddig 28 földmozgást észleltek Romániában, ezek a Richter-skála szerinti 2,1 és 3,7 közötti erősségűek voltak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.