Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Búcsú a zászlótól

Búcsú a zászlótól Kovászna megye

Vasárnap késő délután a Barót központjában 2013-ban felállított székely zászlótól gyűltek össze búcsút venni azok az erdővidékiek, akiknek már a kezdetektől fontos volt a zászló jelenléte a városközpontban, és akik az elmúlt öt évben is végig szívükön viselték a lobogó sorsát.

Mint ismeretes, nemrég a megye prefektusa a zászlórúd és következetesen a rajta díszelgő székely zászló eltávolításáról rendelkezett, a hírek szerint azért, mert a zászlórúdra az építkezési engedélyt nem sikerült véglegesíteni az elmúlt időben, így az építmény törvénytelenné vált.

A jelenlevők azt mondták, eleget kell tenni a felszólításnak, hiszen a törvény az törvény, mondhat bárki bármit, mert a büntetés kifizetésének felelősségét nem tudja senki magára vállalni. Jobb hír az, hogy a zászlót az elképzelések szerint valahol a közelben újra felhúznák, csakhogy a törvényességnek eleget tenni nagyon időigényes procedúra lesz, vélekedtek némelyek a helyszínen.

Hirdetés
Hirdetés

Barót központjában megható ünnepség keretében 2013. március 5-én húzták fel az óriás székely zászlót, akkor nagy visszhangot keltve az országos médiában is. A mostani búcsúzkodáson erdővidéki társadalmi és civil szervezetek képviseltették magukat, fontosnak tartva, hogy lebontása előtt még egy utolsó közös fotót készíttessenek a zászlónál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük