Hirdetés
Hirdetés

Parkoláskor figyelni a kukásautókra is!

Parkoláskor figyelni a kukásautókra is! Kovászna megye

A Tega karácsonykor és újévkor is dolgozik, viszont ezt december 25-26-án többször is lehetetlenné tették a parkoló autók, áll a felhívásban.

Hirdetés
Hirdetés

– Tisztában vagyunk azzal, hogy Sepsiszentgyörgyön vannak olyan utcák, ahol valóban nehéz parkolóhelyet találni. Megértjük azt is, hogy ilyenkor a lakók nem is mennek el otthonról, és kényszerűségből ott állnak meg, ahol máskor nem tennék: a baj azonban, hogy ha a süllyesztett konténerek vagy gyűjtőpontok körül nem hagynak elegendő helyet, akkor kollégáink nem tudják a szemetet elszállítani – fogalmazott Máthé László igazgató.

A süllyesztett konténerek esetében speciális darus autókkal emelik ki a nagyméretű zsákokat, ez azonban helyigényes folyamat. Ha valaki túl közel parkol a konténerhez, akkor vagy nem fér oda a daru karja, vagy az autóhoz is hozzáér a zsák, ami nem járható út. A zárt gyűjtőpontok esetében kerekes konténerek görgetik közelebb a kukásautóhoz, itt azonban két típusú probléma merült fel: az egyik, hogy az ajtót nem lehetett kellőképpen kinyitni, tehát eleve nem fért ki a kuka, a másik, hogy az autók olyan közel álltak egymáshoz, hogy azok közt nem lehetett átgurítani a konténert.

(Tega-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük