Hirdetés
Hirdetés

Kicsit nőttek az adók

Múlt heti ülésén arról döntött a sepsiszentgyörgyi helyi tanács, hogy a helyi adókat jövőre a 2021-es évre hivatalosan megállapított infláció mértékével, 2,6%-kal növeli.

Hirdetés
Hirdetés

A magánszemélyek terület- és épületadóját továbbra is a törvény megengedte minimumon tartják, az autóadót viszont nem. Jövőben is 9%-os kedvezményt kap az, aki március 31-ig törleszti egész évi adóját, amennyiben a befizetés napján nincs adóssága a város felé.

Fenntartja azt a jogát is az önkormányzat, hogy az utcaképet rontó rossz állapotú ingatlanokat és elhanyagolt területeket többletadóval sújtsa (mint ahogy eddig is tette például a Román Posta tulajdonában levő volt Hungária szálló vagy az Electricához tartozó N. Bălcescu utcai ingatlan esetében), a büntetőadó akár hatszorosa is lehet a rendes összegnek.

Mentesülnek ugyanakkor az adófizetési kötelezettség alól (többek között) a lakóházként, múzeumként vagy emlékházként működő műemlék épületek tulajdonosai, a szociális szolgáltatások céljára vagy sportolásra használt ingatlanok birtokosai, a saját költségen energiahatékonyabbá tett házak, illetve az ezt energetikai audittal is igazoló háztulajdonosok, valamint a természeti katasztrófa által sújtott házakat és területeket bíró személyek. Csak felét kell befizessék az épületadónak a minimálbérnél kisebb nyugdíjból élő, más jövedelemmel, ingatlannal nem rendelkező nyugdíjasok.

A határozattervezetet előterjesztő polgármester elmondta, mindez teljes mértékben összhangban van a pénzügyi törvényekkel, illetve a tervezetet előzőleg közvitára is bocsátották, nem érkezett hozzá módosító javaslat a lakosság részéről.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 30., 10:12
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Noveljetek csak minden evbem, hogy legyen amit el kotya fetyelni minden marhasagra csak nem latszik semmi a varoson csak 20 eves tervekre hivatkoztok.