Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Balázs „utódai”

A Székelyföld Napok kiemelt pillanata az Orbán Balázs-díj átadása, minden évben Hargita, Kovászna és Maros megye egy-egy olyan kiemelkedő személyiséget díjaz, akik Székelyföld fejlődéséért tevékenykedtek. Kovászna megye részéről Kisgyörgy Zoltán geológus, geológiai és helytörténeti szakíró, újságíró, a Háromszék napilap munkatársa kapja a 2019-es Orbán Balázs-díjat.

„Idei díjazottjaink, akárcsak Orbán Balázs, szűkebb pátriájukat, Székelyföldet mindig egyetemes magyar szemmel, sőt a nagyvilághoz mérve szemlélik, ugyanakkor megvan bennük az a képesség, hogy kiemeljék, középpontba helyezzék mindazokat az értékeket, amelyek szülőföldünk egyediségét, vonzerejét jelentik. Díjazottjaink fáradhatatlan tevékenységük révén, Orbán Balázs szellemi hagyatékához hűen, konok kitartással gyűjtik össze Székelyföld értékeit, dokumentálják és népszerűsítik természeti kincseinket, hírét viszik kulturális örökségünknek, a köz javára és szolgálatára fordítva. Nemcsak a múlt értékei iránt érdeklődnek, hanem megörökítik a jelen eredményeit, sajátos rajzát nyújtva a mai Székelyföldnek” – fogalmazták meg a díj odaítélői.

Kovászna Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa és Maros Megye Tanácsa a régió egyik legjelentősebb kitüntetésének szánja az Orbán Balázsról elnevezett díjat.

Hirdetés
Hirdetés

Hargita megye díjazottja Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium és a szejkefürdői Mini Erdélypark megálmodója és kivitelezője, Maros megye díjazottja dr. Pál-Antal Sándor történész, levéltáros, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja.

Az Orbán Balázs-díjak átadására idén Sepsiszentgyörgyön kerül sor október 17-én, csütörtökön 18 órától a Fidelitas Szálló konferenciatermében. 

Kovászna Megye  Tanácsának sajtóirodája

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük