Felhívás!

Asszisztenshiány várható

Asszisztenshiány várható Kovászna megye

Az elkövetkezőkben a képzett asszisztensek hiánya okozhat komoly gondot a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, és országos prioritásként kéne kezelni a szakszerű asszisztensképzéseket – tudtuk meg András-Nagy Róbert kórházigazgatótól.

András-Nagy Róbert kórházigazgatótól megtudtuk, hogy a megyeszékhelyi sürgősségi kórházba idén 13 új szakorvos érkezett. Továbbra is aggasztó a hiány a sürgősségi szakorvosok, illetve a sebészek terén. A sürgősségi orvosoknál kirívó a hiány országos szinten, hiszen ez egy megterhelő szakma, kevesen vállalják fel – avatott be a részletekbe a szakember, de ezúttal az asszisztenshiány miatt kongatott vészharangot.

– Az elkövetkezőkben, úgy érzem, nagyobb gondot fog jelenteni a szakképzett kisegítők hiánya, mint az orvosoké. Egyre kevesebb a posztlíceumot, egyetemet végzett asszisztens. Nem a képzés minőségével van baj, hanem sok esetben a jelentkezők képességei nem kielégítők. Sajnos számos alkalom van, amikor jönnek hozzánk, ám nem sikerül a felvételi vizsgájuk a kiképezett asszisztenseknek. Mi nem tehetünk mást, csak egyre szorosabb kapcsolatot ápolunk a városban működő asszisztensképzővel, szakmailag igyekszünk segíteni őket, illetve a kórházban zajló praktikán odafigyelünk a minőségi képzésre – mondta a kórházigazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások