Felhívás!

Röviden

Ingyenes telekkönyvezés Háromszéken

Országszerte idén és jövőben is folytatódik az ingatlanok, földterületek ingyenes telekkönyvezése. A román kormány, az Európai Unió és a Világbank anyagi támogatásával évek óta zajló ingyenes telekkönyvezés kisebb-nagyobb csoportonként történik, Háromszékről újabban Maksa, Torja, Kézdiszentlélek, Nagyborosnyó, Hidvég és Bacon került fel a 215 tagú országos listára. A kedvezményezett településeken a tényleges telekkönyvezések jövő év elején kezdődnek, addig az illetékes hatóságok megkezdik az előkészületeket, már idén kiírják a közbeszerzési eljárást a szolgáltatásokra, a jelentkezők 2019. november 25-ig nyújthatják be pályázataikat. Az érintettek a Kovászna Megyei Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Hivatalnál részesülhetnek bővebb tájékoztatásban. (bl) 

Kinyomozták a bűz okait

Lucian Candea, a Kovászna Megyei Környezetőrség vezetője kedden azt nyilatkozta, a Sepsiszentgyörgyön napok óta terjengő kellemetlen szag a város övezetében lévő termőföldekre kihordott nagy mennyiségű trágyától ered. A főfelügyelő kijelentette, a megyei mezőgazdasági igazgatóságnál is szóvá tették a zavaró jelenséget, de elismerik, a természetes trágya környezetkímélőbb a műtrágyánál. Emlékeztetett, a környezetvédelmi törvények megsértése 50 ezer lejtől 100 ezer lejig terjedő pénzbírsággal járhat. (bl) 

Újraválasztották Ferencz Attilát

Október 14-én tartotta tisztújító közgyűlését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kovászna megyei szervezete. Az eseményen Ferencz Attila megyei EMNT-elnök beszámolójából kiderült, a széki szervezet az elmúlt 2 évben a Demokrácia Központ irodában lebonyolított magyar állampolgársági ügyintézésen kívül több kulturális rendezvényt szervezett. Sándor Krisztina országos ügyvezető elnök is méltatta a szervezet tevékenységét, és felhívta a figyelmet a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett aláírásgyűjtésre, valamint a kereskedelmi kétnyelvűség országos akcióinak fontosságára. Az elnöki beszámoló után a közgyűlés megválasztotta a háromtagú elnökséget. Az elnöki tisztségbe Ferencz Attilát választották újra, az alelnöki tisztségeket pedig Kiss Erika és Bitay Barna tölti be a következő két évben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.