Felhívás!

Állapotos nő vezetett

Állapotos nő vezetett Kovászna megye

A kézdivásárhelyi tűzoltókat tegnap, csupán egy óra leforgása alatt, kigyulladt autóhoz, illetve két közúti balesethez is riasztották – tájékoztatott lapunk érdeklődésére Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője.

Tolvaj kifejtette, hogy az első riasztás reggel fél nyolckor érkezett, miután Zabola kijáratánál egy járgány lesodródott az útról: az incidens során két személy sérült, őket kórházba szállították.
Pár perc múlva a Torja és Bálványos közötti útszakaszon gyulladt ki egy haszonjármű, emiatt kértek segítséget a lánglovagoktól. A helyszínre két tűzoltóautó is kisietett, viszont a lángok már teljesen beborították a bútorral megrakott furgont. Szerencsére senki nem sérült a lángok vagy a sűrű füst miatt, mindössze anyagi károk keletkeztek.

Alig fejeződött be a zabolai mentés, máris érkezett a harmadik riasztás is, így a lánglovagokat az említett helyszínről Kővárra küldték, ahol egy autó sodródott le az úttestről, és három utas orvosi ellátást igényelt. A kézdivásárhelyi tűzoltók, a berecki munkaponton lévő kollégáik, illetve a megyei mentőszolgálat támogatásával végül 2 felnőttet és 1 kiskorút szállítottak kórházba – tájékoztatott a szóvivő.

A kővári baleset helyszínen megtudtuk, hogy az autót egy nyolc hónapos várandós nő vezette, aki gyerekével és szomszédasszonyával tartott a Kővárról Szentlélek felé vezető útvonalon, amikor a síkos út miatt elveszítette uralmát az autó fölött és hat-hetet fordulva a meredek domboldalon a Pocsának nevezett részen kötött ki.

Információnk szerint a sofőr kisfia kiesett az autóból, az anyósülésen lévő személyt a mentők szabadították ki az összetört autóból. Csodával határos módon mindhárman megúszták komolyabb sérülések nélkül, a sofőr mindössze a vállát fájtatta, azonban mindannyiukat a kórházba szállították további kivizsgálás céljából.

Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mi és hogyan történt, féknyomok is látszanak az útszakaszon, a közelben legeltető juhászok, akik végignézték a balesetet, sem hitték el, hogy ilyen szerencsés végkimenetele lett, mert a látottak alapján a legrosszabbra számítottak. A kisfiút egyébként ők vitték fel a hátukon az útra, hogy a kiérkező mentők mihamarabb segítséget tudjanak nyújtani számára. A sokktól a gyerek nem tudott megszólalni.

Tamás Réka, Tinca Teddy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.