Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovászna megye

Oszlopnak csapódott

Kedd éjjel 3 óra körül értesítették a sepsiszentgyörgyi tűzoltókat, hogy egy közúti balesete történt az 1918. December 1. úton, ahol egy 65 éves férfi, feltehetőleg az útviszonyokhoz nem alkalmazott, túlzott sebesség miatt lesodródott az úttestről, és egy közvilágításra használt oszlopnak csapódott. A két áldozat közül az egyik a roncsok közé szorult, ezt kellett kivágják az egyenruhások. Az elsősegélynyújtás után az eszméletüknél lévő áldozatokat kórházba szállították.

Vigyázat a kéményekkel!

Kedden éjjel a bodzafordulói tűzoltókat azért riasztották, mivel egy szitabodzai ház kéményéből lángok csaptak ki. Szerencsére a helyszínen kiderült, hogy csupán a kéményben lerakodott kosz gyulladt ki, és nem okozott komolyabb gondot. Ugyanazon az éjjelen egy illyefalvi ház kéménye is lángra kapott, ám a lángok itt átterjedtek a padlásra is (5 négyzetméteren). A gyors riasztás, és közbelépésnek köszönhetően a lángokat még idejében elfojtották. A háromszéki lánglovagok ezúton is felhívják a lakosság figyelmét a kémények kitakarításának fontosságára, hiszen az elmúlt 3 hónapban nem kevesebb, mint 21 alkalommal riasztották őket kéménytüzekhez.

Peches tolvajok

A bodzafordulói rendőrök kedden délután két gyanús viselkedésű férfit szúrtak ki az utcán – egyikük igyekezett elkerülni a rendfenntartókkal való találkozást –, akiket be is kísérték az őrsre további ellenőrzések végett. Így derült ki, hogy az illetők éppen egy kudarcba fulladt lopási kísérleten vannak túl, ugyanis a szentgyörgyi illetőségű elkövetők besurrantak egy egyedülálló nő házába, de az rajtakapta őket, mire elszaladtak. Pechjükre éppen a rendőrök karjaiba… Nem is első lopási kísérletük, megrögzött bűnözőkről van szó, akiknek már sok bűntettéről tud a rendőrség, börtönben is ültek, több ízben elkövetett lopásért a megyében, de külföldön is. A gyanúsítottakat 24 óra előzetesbe, majd 30 napos vizsgálati fogságba helyezték.

 

Egy a sok közül

Január 5-én az előpataki rendőröket egy hangoskodó, veszekedő csoporthoz hívták ki. Mint kiderült, az alkoholgőz volt a fő ok és egy 28 éves férfi, aki kiváltotta a konfliktust, amelynek eredménye az volt, hogy három ház ajtaját megrongálták. A rendőrség elrendelte a bűnös 24 órás előzetesbe helyezését. Rongálás, fenyegetés és magánlaksértés vádjával járnak el az illetők ellen.

 

Balesetmentes szezon

November és december folyamán a megyei rendőrség alkalmazottai a pirotechnikai eszközök birtoklására és használatára vonatkozó törvényes előírások betartását ellenőrizték. A gazdasági rendőrség tagjai, illetve a fegyverek, robbanószerek és veszélyes anyagok felügyeletét végző osztály munkatársai piacokon, kereskedelmi egységekben végeztek rajtaütésszerű ellenőrzéseket. A 168 akció eredménye: 17 esetben tapasztaltak kihágást, amelynek nyomán bűnügyi dossziét állítottak össze, 13 személy lévén érintett. 103 esetben szabtak ki büntetést, összesen 46 ezer lej értékben. Elkoboztak 51,6 kg törvénytelenül birtokolt és árusított tűzijátékot és petárdát. Ugyanakkor a rendőrök több mint 100 alkalommal az iskolákban is előadásokat tartottak a diákoknak a tűzijátékokra vonatkozó törvényekről, különös tekintettel a tiltott pirotechnikai eszközökre. A rendőrség közleménye szerint ezen a télen még nem történt ilyen okból adódó baleset.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük