Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kigyűlt a ház ára

Kigyűlt a ház ára Kovászna megye

Kedden reggel Demeter Zoltán és Pájer György, az unitárius egyház Gondviselés Segélyszervezetének erdővidéki vezetői az OTP bank baróti kirendeltségénél, Elek Barna jelenlétében tették le bankszámlára azt a pénzt, melyet önkéntesek két héten át gyűjtöttek Erdővidék településein azért, hogy a tűzkárt szenvedett miklósvári Elek család új házat tudjon tavasszal építeni.

Az összefogás során összesen 100.219 lej gyűlt össze – átszámítva az euróban és forintban kapott adományokat is –, de mindez mellett sokan kétkezi segítséget és építőanyagot is ígértek a családnak, melynek tagjai így most már nyugodtabb szívvel, megkönnyebbülten várhatják a tavaszt, hogy nekifoghassanak a munkálatoknak, új hajlékuk építésének.

Hirdetés
Hirdetés

– Az elmúlt két évtized folyamán Erdővidék lakói számos alkalommal be tudták bizonyítani, hogy tudnak nagylelkűek, tudnak együttérzők lenni a nagy bajban lévő embertársaikkal. Sikeres és eredményes összefogások voltak árvizek, tűzesetek, illetve több nagybeteg gyermek műtéti költségeinek előteremtése esetén, de talán ennyi önkéntest és ennyi adományozót megmozgató, az egész kistérséget átfogó és lefedő, illetve ekkora összegű adományt begyűjtő kezdeményezés Erdővidéken mindeddig még nem volt – jegyezték meg az adománygyűjtés szervezői. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.