Már az ősz is betette az ajtót

Már az ősz is betette az ajtót

Az október végi tanácsülésen elhangzottak szerint Barótot már-már térdre kényszerítették a hatalmas összegű villanyszámlák, holott még csak november elején vagyunk. Benedek-Huszár János polgármester úgy véli, a helyzet csak rosszabbodhat, költségvetés-kiegészítésre is kevés a kilátás, ezért valószínű, hogy folyó beruházásoktól kell pénzt elvenni, hogy a számlákat fizetni tudják. Még a tanácsülést is a kultúrotthon kistermében tartották, mert a nagyterem kifűtését nem engedhetik meg.

Nagy idők kapujában állunk

Nagy idők kapujában állunk

Mottó: „Meg kell értenie az embernek, hogy nem véletlen, hová születik, hol él, hová tartozik, milyen nyelven beszél, mit hisz, mire teszi föl az életét, mit tagad, és mit nem vall a magáénak, mit ölel magához, és mit utasít el magától. És nem véletlen, milyen sors az, amit az embernek végig kell küzdenie, vállalnia kell, meg kell hajolni előtte, és tudomásul kell vennie, akármennyire zúgolódik is gyenge óráiban, és bárhogy szeretne tőle néha-néha megszabadulni.” (Kodolányi János)

Erdővidéki Bányásznapok 2022

Erdővidéki Bányásznapok 2022

A hétvégén, augusztus 6–7-én ismét városünnepet szerveznek Baróton. A koronavírus-járvány miatti két év kihagyás után a városvezetés ismét ünnepelni hív, mely ünnep ezúttal kicsit különlegesebb lesz. Ezúttal nem Barót Napokat ülünk, hanem Erdővidéki Bányásznapokat, annak tiszteletére, hogy idén, 2022-ben épp 150 éve, hogy 1872-ben a Baróti Szénbánya Társulat megindította az ipari méretű rendszeres szénkitermelést Köpecen, a Köpec-patak völgyében. Íme, az esemény részletes programja.