Koronavírus

Felhívás!

Vállalkozz bátran!

Vállalkozz bátran!

Baróton, az Erdővidék Múzeuma által szervezett Kalendárium című találkozó-sorozatnak péntek este sepsiszentgyörgyi fiatal vállalkozók voltak a meghívott vendégei. Az est során Karácsony Zsolt és Kristó Kinga, akik mellesleg a vállalkozó kedvű és a vállalkozások iránt érdeklődő fiatalokat is tömörítő Junior Business Club Egyesület vezetői, arra buzdították a jelenlevőket, ne idegenkedjenek a nagy lépés megtételétől, itt az ideje vállalkozni, annál is inkább, mert ehhez most egyedi segítséget kaphatnak.

Éltető sodrásban

Éltető sodrásban

„Éltető sodrásban!” jelmondattal, február 11–18. között negyedik alkalommal rendezik meg Erdővidéken a Házasság hetét. Az ökumenikus rendezvénysorozat szervezői – az Erdővidéki Református Nőszövetség, a Baróti Unitárius Nőszövetség, a Baróti Baptista Egyházközség, a Baróti Római Katolikus Egyházközség, a Baróti Református Nőszövetség, a Romániai Keresztyén Nők Ökumenikus Fóruma, a Gaál Mózes Közművelődési Egyesület és a Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezete képviselői – sajtótájékoztatón ismertették a nyolcnapos program részleteit.

Az év első kiállítása Baróton

Az év első kiállítása Baróton

„Kit miben elhívott az Úr, abban legyen hű”– olvasható a kedden, Baróton, Erdővidék Múzeumának Kászoni Gáspár-termében megnyílt Ignácz Rózsa arcai című kiállítás egyik pannóján. Az 1909-ben Kovásznán született Ignácz Rózsa sokoldalú egyéniség volt: színésznőként, műfordítóként tevékenykedett, próbálkozott színházi rendezéssel is, de igazából a regény- és dokumentumregény-írásban tudott kiteljesedni, hangzott el a kiállításmegnyitón.