Felhívás!

Röviden

Autóbuszok helyett kamerarendszer

A legutóbbi tanácsülésen Barót önkormányzata költségvetést módosított két tételben is. A Gaál Mózes-iskola kérésére a negyedik évnegyedből a harmadik évnegyedbe hoztak elő bizonyos költségeket. Ugyanakkor a hivatal saját beruházási listáján elvettek 100 ezer lejt a közszállítást szolgáló autóbuszállomány megújítására félretett alapból. „Elektromos autóbuszokra ugyan pályázhatott volna a város, de ezek a buszok nagyon drágák. 600 ezer euróba kerül egy ilyen busz. Ha csak két autóbusszal számolunk, 1200 ezer lejt kellett volna rájuk költeni” – indokolta a polgármester, ezért az erre félretett pénzt javasolta a felsőrákosi kamerarendszer kiépítésére költeni kisebb részben, nagyobb részben pedig az élelmiszerpiac modernizálására, ahol a projekt költségvetésébe csak négy bódé felállítása volt belefoglalva, bár eredetileg tíz volt oda elképzelve. Alapjaik beöntését már leszerződték a piacot modernizáló vállalkozóval. A hiányzó hat alap leöntésének kifizetésére 85 ezer lejt javasolt félretenni a polgármester. A tanács jóváhagyta a változtatásokat. 

Eladják a kukásautót

Jóváhagyta Barót tanácsa annak a kukásautónak az eladását, melyet még Nagy István polgármestersége idején pályázati úton vásárolt a város, de melyet aztán használatra átadtak a TEGA köztisztasági vállalatnak. Az autó értékét 73.300 lejben állapították meg. Cserébe a város egy szennyvízszippantó és vezetéktisztító autót vásárolt a városi vízművek számára. 

Jóváhagyták a beruházást

Barót a Saligny-program keretében 987 ezer lejt nyert a felsőrákosi szennyvízhálózat kiépítésére, melynek összköltsége viszont 8 millió lej. A költségvetésből év elején még 300 ezer lejt félretettek e célra, tehát van 1300 ezer leje erre most a városnak. Első szakaszban csak a főutcát rendezik, hogy aztán azt le is tudják aszfaltozni. „Készen állunk a közbeszerzés megejtésére” – mondta a tanácsülésen a polgármester, kérve a tanácsosoktól a beruházás jóváhagyását. A remények szerint szeptember hónap folyamán már megköthetik a szerződést a kivitelezővel. 

Hozzászólások