Hirmondo

Röviden

B-terv Baróton

Felméri Péter, a Dumaszínház, a Showder Klub és a Rádiókabaré humoristájának leg­újabb, egész estés humorestje, a B-terv november 14-én 19 órától tekinthető meg a baróti Városi Művelődési Házban. Jegyek elővételben a művelődési ház jegypénztáránál kaphatók. 

IT és képzőművészet

„Művészet és technológia szinergiájáról beszélgetünk anélkül, hogy állást foglalnánk, vagy egyik-másik primátusa mellett tennénk le a voksunkat. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tanulhat a mesterséges intelligencia a művészettől, és mit meríthetnek a művészek a naponta frissülő technológiák világából” – olvasható a bodosidaniel.ro honlapon, arra hivatkozva, hogy Bodosi Imre és Bodosi Eszter szoftverfejlesztők, a HAMOR Soft társtulajdonosai ma, október 28-án 14,30-tól online előadásukban azt vizsgálják, miként lehet a baróti Bodosi Dániel képzőművész hagyatékát IT eszközökkel szolgálni. 

Tanácsülés

Hétfőn, október 31-én 14 órától rendes tanácsülést tartanak Baróton. Helyszín: a kultúrotthon nagyterme. Napirendi pontok: 1. Barót város általános költségvetésének módosítása, 2. A polgármesteri hivatal személyzeti felépítésének, illetve a hivatal alárendeltségébe tartozó közszolgálati egységek létszámkeretének elfogadása a 2022/52-es helyi tanácshatározat kiegészítése és módosítása révén 3. Indítványok, kérdések. 

XVII. Dénes István-emléktúra

A baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület hagyományaihoz híven idén is megszervezi a Dénes István-emléktúrát. Az október 29-re tervezett emléktúra úti célja: Ürmös – Tolvajos cseppkőbarlang – Alsórákos. Túravezető: Urák János. Találkozó 8.30 órakor Ürmös központjában. A túra gyalogos részének becsült hossza 19 km. Alkalmas időjárás esetén a túra során szalonnasütésre is sor kerül. Minden korosztály képviselőit szeretettel várják, de a 14 éven aluli kiskorúak csak felnőtt kísérő társaságában vehetnek részt. Kérik az érdekelteket, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezzék Demeter Zoltánnál, a 0746.089.140-es telefonszámon.

Böjte Ferenc

Hozzászólások