Hirmondo

Az EU első gyümölcse

Az EU első gyümölcse

Szerdán, október 26-án, másfél évig tartó felújítás után megnyitotta kapuját a Béke utcai zöldség- és gyümölcspiac. Az avatót mondhatni szombaton, október 22-én, az Erdővidéki Sokadalom alkalmával tartották, amikor rövid megnyitó ünnepséget is rendeztek.

Benedek-Huszár János polgármester ezen a következőket mondta: „Tizenhat éve, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk, és az első európai uniós forrásokból megvalósított beruházást, ezt az élelmiszerpiacot ünnepélyesen most adjuk át. Ezen a szép őszi napon mindenki találja meg számítását, kerüljenek jó minőségű, tetszetős portékák a kosarakba, és azok megfelelő ellenértéke az árusokhoz. Azt kívánom, hogy mindenki számára legyen a mai nap egy új kezdet első napja, tartsunk itt még sokszor szerdai piacnapokat, őszi, tavaszi vagy karácsonyi vásárokat, érezzük jól magunkat itt” – hangoztatta, köszönetet mondva Lázár-Kiss Barna Andrásnak, Barót korábbi polgármesterének, amiért kezdeményezte ezt a beruházást, és benyújtotta a pályázatot a piac felújítására. Megköszönte az Alutus LEADER Régió vezetőségének is, Demeter Jánosnak, Antal Esztillának, Bardocz Csabának és másoknak, hogy biztosították a finanszírozást, szakmai hozzáállásukkal segítették a piac megújulását, valamint a felsőrákosi Zöld-Út Kft. vezetőségének, munkásainak is köszönetet mondott a másfél évi befektetett munkáért.

„Barót vásáros hely, s arra hivatott, hogy a vidék központi városává nője ki magát” – idézte a megnyitón Orbán Balázs szavait Demeter János, az Alutus LEADER Régió Egyesület elnöke, amely révén Barót város önkormányzata a pályázatot lebonyolította. A politikus úgy vélte, ezzel a beruházással Erdővidéken minden megadatott ahhoz, hogy egészséges, háztáji élelmiszereket fogyaszthassanak a helybéliek.
Lázár-Kiss Barna András volt baróti polgármester ugyanakkor háláját fejezte ki amiatt, hogy az általa elkezdett munka befejeződhetett, mert, mint mondta, „Ez így van rendjén. Aki átveszi a stafétát, az folytassa és fejezze be az elkezdett beruházásokat”.

Böjte Ferenc

Hozzászólások