Hirmondo

Új táblák a községben

Nemsokára kikerülnek az új utcanévtáblák, valamin a házszámok a községben, emellett új falutáblákat helyeznek ki, és a vasútátkelők mellettieket is kicserélik. A falutáblákat már az új területrendezési terv szerint szerelik fel a települések határaiba.

Mivel a népszámlálás folyamatában is elég fontos az új utcanevek és a házszámok kihelyezése, ezért az önkormányzat azt reméli, még azelőtt sikerül kihelyezniük azokat, mielőtt megkezdődik a terepmunka, vagyis a számlálóbiztosok kiszállása (május 15.).

Hirdetés
Hirdetés

– Eddig, mivel nem voltak utcaneveink, a házszám Zabolán elment majdnem 1200-ig, most a legnagyobb szám 339 lesz. Elég nagy munkának ígérkezik, de már megrendeltük a táblákat. Az utcanevekkel kapcsolatban voltak viták, valamint a prefektúra sem fogadta el első körben mindeniket, de most már letisztázódtak ezek a gondok. Egyesek nehezen értették meg, hogy a személyi igazolványban az utcák hivatalos, román neve fog szerepelni majd, de ennek ez a rendje. A táblán azonban szerepelni fog a román megnevezés mellett a régi, hagyományos magyar név is – magyarázta a polgármester.

Mint mondta, örömhír a községnek, hogy megkötötték a szerződést a kataszteri hivatallal az ingyenes telekkönyvezés negyedik szakaszára. Még egyet terveznek jövőre, amellyel már a teljes külterületet telekkönyvezni tudnák a községben. A kataszteri hivatal ugyanakkor jóváhagyta az új területrendezési terv szerint a faluhatárokat, amely alapján minden település minden bejáratához új falu­táblákat helyeznek ki.

Továbbá a vasútátkelőkhöz is új táblákat kell az önkormányzatnak kihelyeznie, miután a megyei rendőrség felszólította erre őket.

– Ki kell helyeznünk kötelező módon a vasutat előre jelző, a távolságot érzékeltető, 150, 100, 50 méteres táblákat, és újakra kell cserélnünk a Szent András-kereszteket, megállj táblákat is, mert a régiek már nem felelnek meg a jelenlegi követelményeknek – mutatott rá Fejér Levente.

Hozzászólások