Hirmondo

Új óvoda épül

Új óvoda épül

A napokban megkezdik annak az óvodának az építését, amely a Bod Péter Tanítóképző udvarán kap helyet. Az építkezésre még 2019-ben kötött szerződést Bokor Tibor polgármester.

Az év elején készültek el az kivitelezési tervei annak a Kézdivásárhelyen építendő új óvodának, amelyre két évvel korábban írt alá finanszírozási szerződést Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Simion Creţu, a gyulafehérvári székhelyű Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója. A tervek szerint a közeljövőben megnyíló új óvoda európai színvonalú, nyolcvan férőhelyes intézmény lesz, amelyet a Bod Péter Tanítóképző udvarán építenek fel.

Hirdetés
Hirdetés

Az új óvoda építésének gondolata amiatt fogalmazódott meg a városvezetésben, mert az elmúlt években egyre több gyermeket írattak be napközibe, így igény mutatkozott egy új épületre. Egy másik, nem kevésbé fontos részlet, hogy Kézdivásárhelyen olyan óvoda is működik, amelynek épületét nem kevés pénzért bérli az önkormányzat. Az új, emeletes, nyolcvan gyermek befogadására alkalmas ingatlan 1300 négyzetméteres telken épül.

A kivitelezés a napokban kezdődik meg, amint a tanítóképző személyzete kiüríti azokat a lebontásra szánt épületeket, amiket az utolsó pillanatig használtak. Ez a héten megtörténik – tájékoztatott megkeresésünkre Deák Magdolna, a tanintézet igazgatója. Az intézményben egyébként a karbantartói műhelyeket és raktárhelyiségeket kell kiüríteni, azok – kényszermegoldásként – a tanítóképző főépületébe, egy használaton kívül levő terembe költöznek.

Az óvoda közelsége egyébként rendkívül hasznos a tanítóképző számára, hiszen karnyújtásnyira kerül egy olyan intézmény, ahol az iskola növendékei gyakorlatozhatnak. Az új óvoda építésére 3,9 millió lejt kapott a város, amiből a vissza nem térítendő támogatási összeg 2,8 millió lej. Az óvodaépítés a 2014–2020-as Regionális Operatív Program keretében valósul meg. 

Hozzászólások