Hirmondo

Mi legyen az építési hulladékkal?

Mi legyen az építési hulladékkal?

Az építési hulladéknak pillanatnyilag rendezetlen a helyzete Erdővidéken. „Egy 5 köbméteres, építési hulladékkal tele konténer elszállítása Barótról Lécfalvára a Tega Rt. által közel 600 lejbe kerül, amely tarifa Erdővidéken nem életszerű” – hangsúlyozta Benedek-Huszár János, Barót polgármestere.

Hirdetés
Hirdetés

Ezért a problémára megoldásokat keresnek. Az egyik megoldás egy telephely létesítése lenne, ahová bejönne ez a hulladék, és az önkormányzat alkalmazottai pedig egy megfelelő eszköz segítségével megőrölnék, utána pedig ezt az őrleményt útjavításokra fel lehetne használni. A másik megoldás egy végleges lerakóhely létesítése lenne bárhol Baróton vagy a hozzá tartozó falvakon, egy mezőgazdaságilag hasznosíthatatlan területen, ahol a megfelelő engedélyek birtokában akár évtizedekig is lehetne ezt a törmeléket gyűjteni, végül pedig földdel be lehetne takarni és fákat ültetni rá.
– Egyelőre még nem tudtunk azonosítani ilyen saját tulajdonunkban levő területet – mondta Benedek-Huszár, hozzátéve, hogy gondot jelent a lerakóhely kezelése is, hiszen személyzetre, gépekre lenne szükség, mert a törmeléket egyengetni, tömöríteni kellene.
– Meg kell oldjuk ezt a problémát, mert az, ami most van, hogy a városhatár, az utak, patakok mente tele van építési hulladékkal, mert egyszerűen nincs, ahová vinni, nem egy fenntartható állapot – véleményezte Barót polgármestere.

Hozzászólások