Hirmondo

Kirándulás kartonból

Kirándulás kartonból

Papírgyűjtési akciót hirdetett több civil szervezet és a megyei hulladékgazdálkodási vállalat iskolák számára. A benevező diákokat értékes jutalomban részesítették.

A Régió Kézdi és a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesületek (ADI-SIMD), a Gosp-Com Kft. és a lécfalvi hulladékbegyűjtő állomást kezelő Eco Bihor cég szervezésében zajlott a szemétbegyűjtő vállalathoz tartozó településeken működő oktatási intézmények számára szervezett papírgyűjtő verseny. A résztvevők díjazására a kézdivásárhelyi városháza gyűléstermében került sor, ahol diákok és tanárok vettek részt. A szervezők elmondták, a rövid idő ellenére elégedettek az eredménnyel.

Hirdetés
Hirdetés

Elsőként Zonda Balázs, a Gosp-Com Kft. igazgatója szólalt fel. Elmondta: kellemes meglepetésükre néhány hét alatt 22 tonna papíranyagot gyűjtöttek össze a tanulók és óvodások, bizonyítva, hogy a környezettudatos nevelésnek van hatása. Az eredmény lehetett volna jobb, de így is elégedettek – értékelt Zonda.

A Régió Kézdi részéről a céhes város vezetője, Bokor Tibor polgármester köszöntötte és díjazta a résztvevőket, hangsúlyozva, a város jó úton halad a szelektív hulladékgyűjtés terén.

Dávid Sándor, az ADI-SIMD részéről kifejtette: céljuk, hogy minél több hasonló megmozdulást szervezzenek, úgy látják, hogy a fiatalabb nemzedék fogékonyabb a környezettudatos viselkedésre, könnyebben elsajátítják a természetvédelem fontosságát.

A Régió Kézdi 3000 lejes kirándulást ajánlott fel a 3-as Napközi Otthon Pillangó csoportjának, a Nagy Mózes Líceum 5. A. osztálya 2000, míg a 6. B. osztálya ezerlejes jutalomkiránduláson vehet részt. Az ADI-SIMD egyesület hulladékgyűjtő konténereket ajánlott fel a résztvevő oktatási intézményeknek.

Az Eco Bihor igazgatója azokat díjazta, akik legalább egy tonna kartont gyűjtöttek össze, ezer kilogramm karton után 200 lejes jutalom járt.

A legtöbb újrahasznosítható anyagot a kantai Nagy Mózesben gyűjtötték, összesen 9483 kg-ot.

Hozzászólások