Hirmondo

Egyéb is nőtt

Egyéb is nőtt

Amint megjelent az adózásról szóló cikkünk, sokan jogosan kifogásolták azt, hogy nem teljes az emelésről szóló beszámolónk. Ezt korrigáljuk.

Kézdivásárhelyen a legtöbb adónem 2,6%-kal, azaz az infláció mértékével nőtt,ez alól kivétel a gépkocsiadó, ami némiképp emelkedett a céhes városban. A testület ugyanakkor megemelte a sportcsarnok és a műjégpálya bérleti díjait – ennyi hangzott el a beszámolónkban, ami a témával kapcsolatos.

Hirdetés
Hirdetés

A Facebook közösségi oldalon jelezték: más adónem is nőtt, amiről a sajtó nem számolt be. Ennek kapcsán dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármesterhez fordultunk, aki megerősítette, valóban emelkedett a garázsok után fizetendő illeték. „Húsz éve nem volt ehhez az adónemhez nyúlva. Azokkal szembe nem tisztességes, akik a szabad ég alatt 120 lejért bérelnek évente egy parkolóhelyet. A tanács egyöntetűen megszavazta a gazdasági bizottság döntését, miszerint 16 négyzetméter alatt 150 lejre, az fö­lött pedig 250 lejre emelkedjen ez az illeték” – részletezte az alpolgármester.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi történik a Hóvirág, illetve a Fecske utcában kirajzolt parkolóhelyekkel. „Mindaddig, míg pandémia van, nem áll lehetőségünkben árverést hirdetni, tiltja a törvény. Amint engedmény lesz ennek kapcsán, akkor összehívjuk az érintetteket” – fejtette ki Szilveszter.
Van egy régebbi, másik mozzanata is a fizetős parkolóhelyeknek. „Nem újkeletű, három évente kell licitálni a fizetős parkolóhelyekre. Ezt próbáljuk harmonizálni, egy időre időzíteni” – mondta a város második embere.

Hozzászólások