Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eső után köpönyeg…

Eső után köpönyeg… Cseperedő

Kinek családja van, soha nincs egyedül. A szeretet felemel és tettekre sarkall. Néha a felhők felett járok, olykor az esőfelhő az otthonom, de kifordítom-befordítom köpönyegem, és az menedéket ad nekem, ha rám tör a magány. Hej, de sokszor kerül rám eső után a köpönyeg! Kibírok én száz esőt is, ha fel vagyok rá készülve, akár neked is adhatom a köpönyegem, mert engem a belső értékeim megvédenek, akár a mentsvár az oda menekülőt.

Sokatmondó vagyok, de nem beszélek üres szavakat, mert minden egyes szó, ami elhagyja a számat, érzelmektől túlfűtött. Vagy szeretek, vagy gyűlölök, ezért sokszor vetik rám a vizes lepedőt, hogy ne borzoljam tovább a kedélyeket. Feltéve, ha tudják, hogy én vagyok a lázító. Persze, ahhoz nagyon kell ismerjenek.

Hirdetés
Hirdetés

Mindig tudom, hogy hogyan kell kezemben tartsam az irányítást. Jaj nekem, ha ez nem sikerül. Olyankor letargikus állapotba kerülök, és tényleg visszakérem a köpönyegem, mert ha esik, ha havaz, ha süt a nap, fel kell vegyem, mert olyankor úgy érzem, hogy a lelkem is fázik. Ne ítélj meg, nem szeretem az olyan embereket, akik kívülállóként ítélkeznek! Vedd fel a köpönyegem, járj a cipőmben, és utána véleményezz! Persze, ha olyan ítélőképességed van, mint nekem, akkor mindezt megteheted anélkül, hogy megtapasztald az általam átélt dolgokat.

Szeretem a családom, védem és segítem őket. De sokszor nem veszem figyelembe, hogy az, amit én akarok, ők vajon úgy akarják-e? Így előbb döntök, és utána mérlegelek. De a suliban is én vagyok a dal- és a kottatartó. Már megbocsáss, de én mindig végzem a dolgom, sőt még azt is bevállalom, ami a te dolgod lenne. Akkor miért nem kérdeztek engem, ha problémátok van? És akkor bekövetkezik a baj, eső után köpönyeg… Sokszor mártírkodom, de hamar felocsúdok. Egykettőre tudok hangulatot váltani, de legjobban a zene és a tánc tud elvarázsolni. Akkor nem számít semmi. Egyszerű emberként családcentrikus vagyok. De ha előre jutok a ranglétrán, a hírnév jobban meghatároz, ezért a közösség fénye varázslatában képes vagyok elmenni a végletekig. Jó vezetőnek tartom magam, sőt, egyáltalán nem esik nehezemre a manipulálás. Nem szoktam igazságtalan lenni, de a kedvességem sem az erényemből származik. Ilyen vagyok én. Így szeress! Nincs is más választásod. Tudod, eső után köpönyeget venni csak én tudok!

Csákány Zsuzsanna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük