Felhívás!

Mégsem repülünk idén Brassóból

Mégsem repülünk idén Brassóból Brassó

Bár ezelőtt éppen egy hónappal örömmel számolt be a Brassó megyei tanács elnöke, hogy elkészült a Brassóvidombáki Nemzetközi Repülőtér utasterminálja, és úgy tűnt, hogy elérhető  közelségbe került, hogy „megnyíljon az ég” a Cenk fölött, most kiderült, hogy az egyéb építmények kivitelezésénél több hónapos a lemaradás.

A szomszéd megye tanácsának beszámolója szerint a terminál ugyan elkészült, ám az a nagyszebeni cég, amely 2019-ben elvállalta, hogy kilenc más épületet (többek között a tűzoltóállomást, csomagraktárt, stb.) felépít, az az átadási határidő közeledtéig a munkálatok mindössze 11,39 százalékát végezte el.

Ilyen körülmények között kénytelenek voltunk felbontani a szerződést – közölte sajtóértekezletén a Brassó megyei tanács elnöke. Adrian Veştea elmondta: az általuk felkért szakértői csoport megállapította, hogy a kivitelező „indokolatlanul megkésett” a munkálatokkal, ezzel megszegte a harmincmillió lej értékű szerződésben foglaltak végrehajtását. A megyei tanács peres úton próbál kártalanítást szerezni annál is inkább, hogy a télire abbahagyott, le nem szigetelt épületrészek állaga romlani kezdett. Úgy tűnik, hogy mégsem repülünk idén Brassóból, és ennek nem (csak) a koronavírus-járvány lesz az oka.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások