Felhívás!

Aláírták a brassói regionális kórház építéséről szóló egyezményt

Aláírták a brassói regionális kórház építéséről szóló egyezményt Brassó

George Scripcaru, Brassó polgármestere támogatói egyezményt írt alá kedden Susan Goeranssonnal, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (BERD) képviselőjével a Brassóban építendő regionális kórház projektjének előkészítésével kapcsolatban.

Az eseményen több Brassó megyei képviselő, a megvalósítási tervet készítő brit cég képviselője, az egészségügyi minisztérium munkatársai, valamint Adrian Veştea, Brassó Megye Tanácsának elnöke is részt vett.

A kórház helyét a város északi részén lévő, csaknem 12 hektáros területen jelölték ki.

Azért konzultáltunk a BERD-del, mert a pénzintézet több hasonló projektet vitelezett ki Törökországban – mondta el Scripcaru, aki úgy fogalmazott, hogy a pénzről “majd a maga idejében” közöl részleteket.

A brassói regionális kórház a tervek szerint 850 ággyal működik majd.

A témában Sorina Pintea tárcavezető azt nyilatkozta kedden Iaşi-ban, hogy a regionális kórházakra áprilissal bezáróan lehet benyújtani pályázatokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 20., 9:31
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Remeljuk,hogy nem lessz a szervkereskedelem melegagya,mint a mostani megyei korhaz! Es azt is remeljuk,hogy itt majd orvosok gyogyitjak a betegeket es nem falcs diplomas doktorok! Mert az epulet terve az szep,de ahhoz,hogy ez jol is mukodjon,oda valodi orvosok es noverek is kellenek.Es ami a legfontosabb: emberseges orvosok kellenek,akik valoban a betegekert vannak es nem azert,hogy a Romaniaban es az E.U.-ban mukodo orvosi maffiat szolgaljak! No meg az Europai Unio szervfolvasarloit,mert szervkereskedelem folvasarlok nelkul nincs! Ezek kozul a legnagyobb szervfolvasarlok Nemetorszag,Izrael es az U.S.A.,e ket utobbi nem E.U. tagallam.