Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Betörések Gelencén?
Lapunk tudomására jutott, hogy szilveszterkor több betörés is történt Gelencén. Radu Stroe, a megyei rendőrség szóvivője kérdéseinkre annyit erősített meg, hogy a településről három feljelentést jegyeztek, ezek következtében bűnügyi eljárás indult minősített lopás vádjával. Az éppen zajló nyomozásra hivatkozva több részlettel nem szolgálhatott. 

Több esküvő és válás
Tavaly január elejétől október végéig Háromszéken 1802 születést és 2120 elhalálozást jegyeztek, a születések számában Sepsiszentgyörgy és Előpatak község áll a lista élén. Összehasonlításképpen, tavalyelőtt szintén az első tíz hónapban 1789, illetve 2257 volt a két szám, javultak az arányok. Szintén tíz hónap alatt tavaly 1044 volt az esküvők, házasságkötések száma, a válásoké 219. Az időszak tavalyelőtti számai 1029, illetve 217. A 2019. esztendő utolsó két hónapjának adatait a napokban összesíti a Kovászna Megyei Statisztikai Hivatal. 

Heti sürgősségek
A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a január 6. és 13. közötti időszakban 758 esetet láttak el, közülük 198 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 39 szív- és érrendszeri, 74 ideggyógyászati, 258 belgyógyászati, 115 gyerekgyógyászati, 54 nőgyógyászati, 41 pszichiátriai és 101 ortopédiai sürgősség, illetve 76 sürgősségi sebészeti beavatkozás. 21 szülést bonyolítottak le, 8 lány, illetve 13 fiú jött a világra. A vizsgált időszakban közúti balesetben szerzett sérülésekkel 4 személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán, erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel az elmúlt 168 órában 9 személy jelentkezett. Szakembereik összesen 5 ittas állapotban a sürgősségi osztályra került személyt részesítettek kezelésben.

A középmezőnyben
2017-ben átlagosan 7,5 napot töltött kórházban egy-egy romániai fekvőbeteg, ezzel Románia a 16. helyet érdemelte ki az Eurostat azon listáján, amelyen az EU-s államok, valamint Svájc, Izland és Norvégia betegeinek átlagos kórházban töltött napjait mérték fel. Egy magyarországi beteg majdnem 10 napot, míg egy hollandiai beteg csak 4,5 napot töltött átlagosan a kórházban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük