Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Zenóbia-öregotthon védelmében

Pár hete olvastam a Székely Hírmondóban, hogy milyen erős vádak érték a kézdivásárhelyi Zenóbia Idősek Otthonát, és szeretném megcáfolni az elmarasztaló állításokat, ugyanis anyósom, Péter Rozália is az otthonban tartózkodik, és soha semmilyen panasza nem volt sem a körülményekre, sem pedig az alkalmazottakra, vagy az otthon vezetőségére nézve. Anyósom négy hónapja költözött be az otthonban, több betegséggel is küszködik, többek között gutaütés érte, és félig lebénult, emellett demenciája van, ám ezen nehéz betegségek ellenére is megfelelő törődést kap az otthon gondozói részéről. Nemegyszer volt már rá példa, hogy orvost is hívtak hozzá, vagy épp a megfelelő gyógyszerellátásáról is gondoskodtak.

Nem tudom, hogy a panaszos, aki azt állította a Zenóbiával kapcsolatosan, hogy az édesanyja alultápláltan és dehidratáltan került ki onnan, mire alapozta rágalmait, mert anyósom ugyanolyan testsúlynak örvend, mint amikor odavittük, nem fogyott egy dekát sem. Szerintem ugyanakkor nem felel meg a valóságnak az sem, hogy az időseket nem fürdetik. Hetente kétszer-háromszor is meglátogatjuk anyósomat, és mindig megkérdezzük, hogyan bántak vele, milyen a körülmények, de soha nem panaszkodik, és akárhányszor odamegyünk, mindig megfelelő körülményeket találunk az otthonban.

Úgy vélem, vádaskodni könnyű, és könnyen le lehet járatni egy intézményt, befeketíteni egy egész munkaközösséget, ha valakinek ez a szándéka.

Péter Cristina, Kovászna

(Tiszteletben tarjuk olvasónk véleményét, és eszünkbe nem jutna megkérdőjelezni a jóhiszeműségét, de mivel nem mindenki böngészi az internetes fórumokat, fontos tartjuk jelezni, hogy a honlapunk Véleményfalára beírt megjegyzések alapján azért még bőven van, amit javítani egyes idősotthonok benti körülményein. – szerk.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 6., 8:03
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Kedves Szerk., talán hasznosabb lenne a Véleményfalra érkező beírások burkoltan minősítő mérlegelése helyett első kézből tájékozódni és tájékoztatni az olvasókat. Szívesen olvasnánk egy helyszínen készült objektív, fényképes riportot, vagy a hatósági ellenőrzés zárójelentését ismertető cikket, ez többet segítene a Zenóbia öregotthon működtetőinek is, és a szolgálatait igénybe vevőknek is tisztán látni a helyzetet. Ha ez a cél.

  • User
    Dátum: 2020. január 7., 9:32
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Jó párszor jártam az otthonban. azért a higénia hagy kivetni valót maga után.. olyant bűz van mindig, hogy az förtelem.
    „Nem egyszer volt már rá példa, hogy orvost is hívtak..” Tessék? Egy normál öregotthon úgy kéne működjön, hogy ha helyben nincs is, legalább 1-2 naponta egy orvos vizitet tartson..

  • User
    Dátum: 2020. május 5., 16:21
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ha az anyósa demencas, akkor valószínűleg nem emlékszik sok mindenre, viszont a Zenobia öreg otthonában sok ember mrgfordult és nagyjából negatív véleményük volt, az ellenőrzések során rengeteg nem megfelelő dologgal szembesültek, úgy hogy nem kell dicsérni, ismerve van az ottani helyzet